Elke maandag kijkt GOAL! naar mooie momenten van het afgelopen voetbalweekend. Begin de nieuwe week met een fenomenale corner in Brazilië, geblunder met de volksliederen en Nederlands toptalent Xavi Simons traint mee met PSG 1.

Wat is een ‘trivela olimpico’?

Je staat in de blessuretijd met 2-1 achter en krijgt een corner: de kans om nog een punt binnen te slepen voor je ploeg. Keeper mee naar voren en voorgeven die bal… zou je denken. Maar Leandro Carvalho van het Braziliaanse Ceara denkt daar anders over. Hij ziet oud-PSV-doelman Cassio Ramos iets te ver voor zijn doel staan en schiet de bal met de binnenkant (!) van zijn voet zo het doel in! Een zogeheten ‘trivela olimpico’. Zo kroont hij zichzelf tot matchwinner.

Albanië, Andorra of toch Armenië?

Afgelopen zaterdagavond stonden de spelers van Albanië klaar voor de lastige EK-kwalificatie-wedstrijd tegen Frankrijk, toen zij niet hun eigen volkslied maar het volkslied van Andorra uit de speakers hoorden. Dit leverde vooral bij de Albanese supporters veel verwarring en boosheid op. Het werd er allemaal niet veel beter op toen de stadionspeaker zijn excuses aanbood en aandacht vroeg voor het volkslied van Armenië! De spelers van Albanië weigerden af te trappen voordat het goede volkslied was afgespeeld. Gelukkig werd deze toch gevonden en kon de wedstrijd 10 minuten later dan gepland alsnog beginnen.

https://twitter.com/kloppoynwa/status/1170407527789617153

Spanje quiz Sergio Ramos

Test je kennis over het Spaanse elftal

 

 

Bergkampiaanse goal op Varkenoord!

Je vader heeft je misschien weleens verteld over Dennis Bergkamp: één van de meest sierlijke spelers ooit. Nou, deze speler van Feyenoord onder 9 kent ‘m waarschijnlijk wel. Hij maakt een doelpunt, zoals Dennis dat ook weleens deed. Een lekker begin van het weekend!

Xavi Simons bij PSG 1

Xavi Simons, slechts 16 jaar oud, maakt afgelopen zomer de transfer van FC Barcelona naar Paris-Saint-Germain onder-19. Ook hier heeft hij indruk gemaakt. Trainer Thomas Tuchel laat hem afgelopen week meetrainen met het 1e van PSG! Vanwege de interlandweek zijn enkele topspelers afwezig, maar Simons kan mooi zeggen dat hij op zijn 16e al samen op het veld stond met Di Maria en Kimpembe!

https://twitter.com/PSG_English/status/1169622290100830208