Je kunt er niet omheen: de Olympische Winterspelen zijn aan de gang. In Zuid-Korea (Pyeongchang) strijden schaatsers, skiërs, kunstrijders en curlers om gouden medailles.  Zo op het eerste oog heeft dat weinig te maken met voetbal. Toch kwamen we 2 opmerkelijke filmpjes tegen waarin wintersporten en voetbal samen gaan.

Van de schans naar het voetbalveld

Kijk je deze Olympische Spelen ook vol bewondering naar het schansspringen? Bedenk je dan dat op de plek waar de schansspringers landen, vanaf maart weer wordt gevoetbald. Het Alpensia Ski Jump Stadion, dat beneden aan de gigantische schans ligt, is één van de 5 stadions waar de Koreaanse voetbalclub Gangwon FC speelt. Het leek de bouwers een goed idee om het stadion voor meerdere sporten te bouwen. Een leuk idee, maar een enorm succes is het niet. In maart 2017 speelt Gangwon FC tegen regerend kampioen FC Seoul. voor het eerst in het stadion. Ongeveer 3 weken voor de wedstrijd is het veld nog bedenkt met sneeuw en ijs. Je kan dus wel raden hoe het gras eraan toe is…

 

Manchester City Curling club

In Nederland moeten we vaak een beetje lachen om curling en letten we meer op andere wintersporten. In Engeland niet! Zij zijn best goed in de sport en winnen er medailles mee. Bij Manchester City zijn ze dus wel benieuwd hoe hun Braziliaanse keeper Ederson en hun Portugese middenvelder Bernardo Silva het doen bij het ‘fluitketel schuiven’.  Bekijk hier zelf wie de wedstrijd wint:

 

De Manchester City-kennisquiz