Elke maandag kijkt GOAL! naar mooie momenten van het afgelopen voetbalweekend. Begin de nieuwe week met een winnende goal van De Ligt, een blunder in de Premier League en een scheids die een selfie neemt!

Niet de hand, wel het hoofd van De Ligt

We kunnen rustig stellen dat Matthijs de Ligt het in zijn eerste weken bij Juventus niet gemakkelijk heeft. Hij was vaak betrokken bij een tegengoal en speelde matig. Veel geluk had hij ook niet: hij maakte zo vaak hands dat ze zich in Turijn afvroegen of ze niet per ongeluk zijn volleyballende tweelingbroer gekocht hadden. Gelukkig mocht hij dit weekend eindelijk een succesje bijschrijven. Check onderstaande video maar! In de stadsderby tegen Torino beslist De Ligt met een winnende goal de wedstrijd. Zo blijft ‘Juve’ nog altijd koploper in de Serie A.

Doelman Manchester City blundert

Afgelopen zaterdag speelde Manchester City de thuiswedstrijd tegen Southampton. De nummer 2 van de Premier League komt echter na korte tijd al op achterstand, dankzij een blunder van doelman Ederson. Een schot van Southampton-middenvelder Armstrong lijkt houdbaar, maar Ederson grijpt mis. Hierdoor kan Ward-Prowse de 1-0 voor Southampton binnenschieten. Gelukkig voor Ederson geeft City zich niet gewonnen. In de laatste 20 minuten komen ‘The Citizins’ via Agüero en Walker op een 2-1 voorsprong, Zo behoudt het de tweede plek, met 6 punten achterstand op koploper Liverpool.

https://twitter.com/goal/status/1190924237780987904

Scheids neemt selfie met Kaká

Ken je Kaká nog? De Braziliaanse middenvelder wordt in 2007 nog verkozen tot Beste Speler ter Wereld. Kaká is inmiddels met pensioen, maar deed afgelopen week mee in een wedstrijd voor het goede doel. De vrouwelijke scheidsrechter fluit opeens, en niet voor een overtreding. Nee, ze legt het spel stil om een selfie te maken met Kaká. Gelukkig laat Kaká zich niet van de wijs brengen. Kijk maar eens hoe hij daarna scoort!

https://twitter.com/OhMyGoalUS/status/1189859562175660032

Wereldgoal Onder-17 speler

Je hoeft niet per se profvoetballer te zijn om een goal te scoren die de wereld overgaat. Onderstaande video is al 4 miljoen (!) keer bekeken op Instagram. Nog voor de middenlijn schiet een speler van amateurclub AWC de bal uit een vrije trap op doel. Vervolgens zeilt de bal zo over de keeper het doel in. Doelpuntenmaker Eva Kerkman kan er zelf wel om lachen. Maar ja, wie zou er geen lach op zijn gezicht hebben na zo’n doelpunt vanaf eigen helft?!

 

GOAL! Eredivisie-speler van het jaar 2019 logo

Stem op de Eredivisie-speler van het Jaar 2019!