De Eredivisie is weer begonnen en ook in Spanje, Engeland en Duitsland rolt de bal weer. Dat betekent dat het bijna onmogelijk is om alle mooie momenten te checken. En daar komt GOAL! om de hoek kijken. Iedere maandag check je hier een paar snoepjes om de week lekker mee te beginnen: een parel in Den Haag, een verbaasde Frenkie, genieten in Engeland en een Duitse wereldkampioen FIFA.

Hangen in het Haags

Om te vieren dat de Eredivisie begonnen is, willen we je laten genieten van het mooiste doelpunt dat daar gemaakt is. Makkelijk kiezen was het niet. Want Hrustic, Berghuis, Bazoer, Tadic en Boadu… allemaal maken ze in deze speelronde een goal die het bekijken waard is. Die van ADO-speler Aaron Meijers vonden we na lang vergaderen toch het mooiste.

Raak dankzij Virgil

Net als in Nederland, spelen ook in Engeland de bekerwinnaar en de kampioen tegen elkaar. In Engeland gingen beide prijzen naar Manchester City, en dus speelden ze de wedstrijd om de Community Shield (de Engelse supercup) tegen Liverpool. Er was genoeg te zien. Een prima assist van Van Dijk, een heerlijke redding op de lijn van Kyle Walker en een fatale penalty-misser van Wijnaldum.

Verbaasde Frenkie

Frenkie de Jong speelde voor het eerst een thuiswedstrijd met Barcelona in Camp Nou. In de strijd om de Trofeu Joan Gamper rekent FC Barcelona af met Arsenal: 2-1. Frenkie speelt slechts een helft, maar wordt na afloop toch verkozen tot man van de wedstrijd. Zelf is hij daarover nog het meest verrast: “Er waren teamgenoten die veel beter waren.”

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1158124220599164928?s=20

Duitse wereldkampioen FIFA

MoAuba is de beste FIFA-speler ter wereld! Dit weekend wint de Duitser in Londen het WK. Ook de Nederlanders Lev Vinken en Dani Hagebeuk waren van de partij. Lev wordt in de groepsfase uitgeschakeld, Dani eindigt bij de best 8 spelers op de Xbox maar de grote finale haalt hij niet. Check hier hoe MoAuba wereldkampioen FIFA wordt.

 

De Kuip Rotterdam Stadion

Doe de stadion-quiz