Elke maandag kijkt GOAL! naar mooie momenten van het afgelopen voetbalweekend. Begin de nieuwe week met een heerlijke solo van Memphis Depay, een wisselspeler die een penalty veroorzaakt en een prachtige omhaal!

Solo van Memphis

Dat vertrouwen veel met een speler kan doen, bewees Memphis afgelopen weekend wel. De nieuwe trainer van Lyon heeft Memphis aanvoerder gemaakt. Met de band om krijgt Memphis in de 28e minuut de bal. Hij zet met een heerlijke solo 4 tegenstanders opzij en schuift de bal hard langs de keeper: 1-0 voor Lyon! Later in de wedstrijd krijgt hij ook nog een penalty mee, die wordt gescoord door medespeler Dembélé. Zo heeft Memphis een groot aandeel in de 2-0 zege van Lyon.

Goal of toch geen goal?!

Met de VAR is het af en toe even spannend of een goal wel doorgaat. Soms juicht een team, terwijl het doelpunt later niet doorgaat. Ook de spelers van Slaven Belupo uit Kroatië juichen te vroeg, maar niet vanwege de VAR. Het hele team is ervan overtuigd dat ze zojuist hebben gescoord. Dat is alleen niet zo! Tegenstander Hajduk Split heeft dit door en gaat er vervolgens met de bal vandoor. Intussen staan de spelers van Belupo nog (voor niets) te juichen. Zo kan Hajduk Split wel heel makkelijk de 2-0 maken!

https://twitter.com/primevideosport/status/1188404781355864064

Wisselspeler veroorzaakt penalty

Afgelopen vrijdagavond spelen in de 2e Bundesliga Holstein Kiel en VfL Bochum tegen elkaar. Bochum-aanvaller Ganvoula M’boussy schiet de bal naast het doel van Bochum. De bal lijkt over de achterlijn te rollen. Maar daar loopt Kiel-speler Eberwein warm. Hij wil wel heel graag meedoen met de wedstrijd en schiet de bal terug de zestien in. De VAR ziet dat de bal niet over de achterlijn geweest is en dus geeft de scheids een penalty aan Bochum.

https://twitter.com/M_Sauss/status/1188343859388006400

Wat een omhaal!

Dat er niet alleen op het hoogste niveau mooie goals worden gescoord, bewijst Robin Mulder van GVVV afgelopen weekend. Hij lijkt de bal verkeerd aan te nemen, maar dan scoort hij opeens met deze prachtige omhaal! Hierdoor komt GVVV op 1-1 tegen Noordwijk, een wedstrijd die uiteindelijk ook in een gelijkspel eindigt: 2-2.

GOAL! Eredivisie-speler van het jaar 2019 logo

Stem op de Eredivisie Speler van het Jaar!