Alle kinderen in Nederland zitten vandaag weer op school. De één is daar blij mee, de ander baalt als scheids die net belangrijke strafschop over het hoofd heeft gezien. Waar iedere voetbalfan vrolijk van wordt: Genieten op maandag. Vandaag check je de goal van platvoet Bas, Robben als nieuwe topzwemmer, een snikkende Feyenoord-speler en een werelddoelpunt in Amerika.

Zwemmende Robben

Zwemmende robben zijn natuurlijk niet zo bijzonder. Die vind je wel vaker in de Noordzee. Maar gister zwom er één door de grachten van Groningen. En het was geen gewone rob, maar een echte Arjen Robben. De oud-voetballer zwom 8 kilometer (!) voor het goede doel en deed dat ook nog behoorlijk vlot.

Marcos Senesi: Feyenoord-verdediger met gevoel

Marcos Senesi is vanaf vandaag voetballer van Feyenoord. De Argentijn met Italiaans paspoort speelde dit weekend nog wel zijn laatste wedstrijd met San Lorenzo. Na afloop nam hij emotioneel afscheid van die club en z’n fans.

De ster van Frank

Frank de Boer is coach van Atlanta United in de Amerikaanse competitie, de MLS. En gelukkig voor Frank gaat het heel goed! Dat komt zeker ook door de Venezolaanse ster Josef Martinez. De aanvaller scoort niet alleen veel (al 23 keer in 25 competitiewedstrijden) maar vaak ook fraai. In de verloren wedstrijd tegen Philadelphia is vooral zijn aanname  vlak voor zijn goal geweldig.

Basje platvoet is terug

Bas Dost is niet de meest stijlvolle speler op de velden, maar waar hij ook speelt: doelpunten maakt hij altijd. In zijn periode bij Wolfsburg krijgt de Nederlandse spits de bijnaam ‘Plattfussbomber’: de topscorer met platvoeten. Nou weten wij bij GOAL! niet alles over de voeten van Bas. Of hij echt platvoeten heeft, kunnen we daarom niet bevestigen. Wel weten we één ding zeker, hij heeft een schedel van beton. Een bal die op zijn hoofd landt, ligt een seconde later in de touwen. Bij z’n debuut voor z’n nieuwe club Eintracht Frankfurt is het niet anders. Voorzet * bal tegen hoofd * prijs. Misschien moet Koeman ‘m toch maar weer eens voor Oranje vragen…

Dost met eerste goal voor Eintracht Frankfurt

💪 | 'Der Plattfuss-Bomber' scoort bij zijn debuut voor Eintracht Frankfurt.

Posted by FOX Sports NL on Sunday, September 1, 2019

 

Lionel Messi penaltyserie spel

Neem 5 pingels!