Elke maandag kijkt GOAL! naar mooie momenten van het afgelopen voetbalweekend. Begin de nieuwe week met een Zidane-achtige goal van de Portugese dames, een omhaal van Neymar en een bijzondere muur bij Mainz!

Chinese ‘Rabona’!

In de Chinese competitie wordt niet alleen met geld gestrooid, ook met prachtige doelpunten. Zoals deze van Zahavi, aanvaller van het Chinese Guangzhou. In de laatste minuut schiet hij zijn ploeg met deze ‘Rabona’ langs de tegenstander. Zo wordt hij ook nog eens de matchwinner!

https://twitter.com/ESPNFC/status/1172883759974236160

Bijzondere muur in de Bundesliga

Tijdens de kelderkraker in de Bundesliga, tussen FSV Mainz en Hertha BSC, krijgt Herta BSC bij een 1-0 achterstand een vrije trap op een gevaarlijke plek. Mainz zet een muurtje van 5 spelers in de korte hoek neer, maar daar blijft het niet bij: Pierre Kunde gaat languit op de grond achter de muur liggen om een eventuele lage bal tegen houden! Duda mikt de bal echter niet laag in de korte hoek, maar hard in de verre hoek. Gelukkig voor Mainz is daar doelman Zentner met een uitstekende redding!

Portugese Zidane-goal!

De pas 16-jarige Francisca Nazareth speelt bij het Portugese damesteam onder 19. In de wedstrijd tegen Turkije gaat Nazareth alleen op de keeper af, maar wat ze dan doet, kan normaal alleen Zidane: ze speelt de bal niet links of rechts naast de keeper, maar met een prachtige pirouette gaat ze de keeper voorbij en schuift de bal zo binnen!

Omhaal van Neymar

Wanneer hij de bal heeft, klinkt er gefluit door het stadion. De fans van PSG hebben het namelijk helemaal gehad met Neymar. Dat komt omdat hij heeft laten weten dat hij het liefste weer vertrekt uit Parijs. Maar dat hij nog steeds onwaarschijnlijk goed is, laat hij afgelopen weekend weer zien. Met deze fabelachtige omhaal scoort hij voor PSG tegen Strasbourg: 1-0 in blessuretijd. Hierdoor is PSG na 5 wedstrijden alweer koploper in de Ligue 1 en gaat het gewoon door waar het vorig jaar gebleven is: winnen!

 

FC Twente

during the match Groningen – Twente

Wat weet jij over De Tukkers?