Lieke Martens scoort op het WK 2015! Daardoor is ze de enige Leeuwin van de huidige selectie die weet hoe het is raak te schieten op een wereldkampioenschap. Het is ook nog eens een prachtgoal! Hij doet denken aan het favo trucje van Arjen Robben: naar binnen kappen en schieten. Big D en zijn vrienden beelden de goal deze maand uit.

Naar binnen kappen en schieten

Op het wereldkampioenschap in Canada speelt Lieke Martens als linksbuiten. De spits is een bekende: de 17-jarige Vivianne Miedema en op rechts staat de ervaren Manon Melis, die nog steeds de topscorer aller tijden is van de Leeuwinnen. Alle 3 de dames hebben een deel in de goal van Lieke. De bal gaat namelijk van Manon, naar Vivianne, naar Martens… die naar binnen kapt en met haar voorkeursbeen uithaalt: het is alsof de vrouwelijke Arjen Robben is opgestaan!

Lieke Martens scoort op het WK 2015

GOAL! 5 2019 LeeuwinnenGOAL! staat vol Oranje Leeuwinnen!

Vanaf 7 juni 2019 willen de dames van bondscoach Sarina Wiegman na Europa ook de wereld veroveren. Ga jij kijken? Met de GOAL! die deze maand in de winkels ligt ben je ultiem voorbereid op alle groepswedstrijden! Lees het interview met Vivianne Miedema, check de Topmatch over Nederland – Canada en verdiep je in de favorieten van het toernooi. Daarbij krijg je een teamposter van de Leeuwinnen, een speelschema die je zelf in kunt vullen en een toffe voetbalbril cadeau!

Anouk Hoogendijk vertelt

Lees over de verdedigers

WK in Canada

De Leeuwinnen halen in 2015 de achtste finale van het WK in Canada. Dat is een knappe prestatie als je bedenkt dat dit hun allereerste wereldkampioenschap is! Toch overheerst het gevoel dat er meer in had gezeten, na de uitschakeling tegen Japan. Deze ervaring nemen de dames mee naar het volgende toernooi: het EK in eigen land, in 2017. Ze hebben zeker geleerd hebben van het WK. De Leeuwinnen brullen iedereen omver en pakken de titel!