Elke maandag kijkt GOAL! naar mooie momenten van het afgelopen voetbalweekend. Begin de nieuwe week met een super-solo van Dilrosun, een flipperkast in de Serie A en geblunder in Qatar!

Dilrosun straalt

Javairô Dilrosun begon afgelopen zaterdag eindelijk weer eens in de basis bij Hertha BSC. Hij was erop gebrand zichzelf te laten zien, en hij maakt het waar. Met een fantastische solo zet hij maar liefst 5 spelers van Paderborn te kijk. Zo maakt hij de 1-0 voor Hertha! Later deze wedstrijd geeft hij ook nog eens een assist waardoor Hertha met 2-1 wint. Dilrosun straalt dus weer!

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1175407417116561409

Flipperkast in de Serie A

Bij Juventus begint Matthijs de Ligt afgelopen zaterdag op de bank tegen Hellas Verona. Zijn vervanger is Merih Demiral. Demiral veroorzaakt in de 20e minuut op knullige wijze een penalty. Wat er hierna gebeurt moet je zien! Eerst schiet Samuel Di Carmine van Hellas op de paal, daarna wordt de bal op de lat gepoeierd. De flipperkast gaat nog even door, totdat Miguel Veloso de bal op 20 meter afstand van het Juve-goal voor zijn voeten krijgt. Hij twijfelt niet en schiet de bal keihard in de kruising: 1-0 voor Hellas Verona!

VVSB blundert

In de Derde Divisie van het Nederlandse voetbal gebeuren wonderlijke dingen. De corner van VVSB wordt afgeslagen, waarna FC Lisse er in de counter vandoor wil gaan. VVSB-verdediger Fecuna probeert deze counter af te slaan, maar geloof het of niet: hij werkt de bal met ‘lob’ vanaf 20 meter over zijn eigen keeper in het goal!

https://twitter.com/OmroepWestSport/status/1175390690399924226

Een bijzondere aftrap

‘Gelijk vanaf de aftrap scherp beginnen boys!’. Dit roept jouw trainer vast ook weleens in de kleedkamer. Nou, in Qatar zullen ze hier toch iets beter naar moeten luisteren. In de wedstrijd tussen Al Arabi en Al Shahania, ligt de bal na zo’n 5 seconden al in het netje door geblunder van de verdediging en vooral de keeper.

https://www.instagram.com/p/B2owPW9lEr5/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Lionel Messi penaltyserie spel