Liverpool en Real Madrid staan op 26 mei tegenover elkaar in de Champions League-finale. Op die dag is het precies 19 jaar geleden dat de grootste comeback in een Europese finale ooit plaatsvond: Manchester United staat 85 minuten achter tegen Bayern München, maar gaat er toch vandoor met de cup! Big D en zijn vrienden doen het doelpunt deze maand na in GOAL!.

Manchester United blijft geloven

Manchester United-coach Alex Ferguson wisselt riskant in de Champions League-finale van 1999! “Als je 2 of 3 doelpunten achter had kunnen staan bij een 1-0 achterstand, kun je net zo goed alles of niets gaan spelen,” zegt hij later in een interview. Dus brengt hij aanvallers Teddy Sheringham en Ole Gunnar Solskjaer in om een beslissing af te dwingen. Maar Bayern lijkt niet onder de indruk. Coach Ottmar Hitzfeld wisselt zelfs doelpuntenmaker Mario Basler en sterspeler Lothar Matthäus! Maar in de blessuretijd betaalt Fergusons gok zich uit. Sheringham schiet namelijk de 1-1 binnen in de 91e minuut. En 2 minuten later gebeurt dit:

 

Beckham met beker Manchester United

David Beckham is één van de spelers met wie Alex Ferguson zijn eerste grote successen behaalt. Beckham speelt na United bij onder andere Real Madrid en Paris Saint-Germain, maar hij pakt nooit meer ‘de Cup met de Grote Oren’!

Met de overwinning in 1999 pakt Sir Alex Ferguson zijn aller eerste Champions League-trofee. 9 jaar later komt daar een 2e bij, na een zinderende strafschoppenserie tegen Chelsea! Edwin van der Sar is dan de grote held bij ‘the Red Devils’.

In 1999 zijn er bij United trouwens 2 Nederlanders aanwezig in Camp Nou tijdens de Champions League-finale. Keeper Raimond van der Gouw zit op de bank, maar verdediger Jaap Stam verschijnt aan de aftrap. Grote kans dat er in 2018 wéér 2 Nederlanders spelen in de finale van het toernooi: Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk spelen bij Liverpool!