Elke maandag kijkt GOAL! naar mooie momenten van het afgelopen voetbalweekend. Begin de nieuwe week met een lob van Di María, een heerlijke goal in de Serie A en applaus voor Frenkie de Jong en Luuk de Jong

Heerlijke lob van Di María

Paris Saint-Germain speelt afgelopen vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Nice, waar Kasper Dolberg in de basis staat. De koploper van de Ligue 1 wint de wedstrijd met 4-1, mede dankzij Di María. De Argentijnse aanvaller is dit seizoen lekker in vorm en laat dat zien. Na 20 minuten is het al 0-2 voor PSG, dankzij 2 goals van Di María. Vooral zijn 2e is van grote schoonheid. Check de bijna onmogelijke hoek van waaruit hij afrondt!

Nainggolan met een wereldgoal

Hoewel Di María een heerlijke goal maakt, is het maar de vraag of hij het doelpunt van het weekend maakt! Radja Nainggolan krijgt de bal op bijna 25 meter van het doel, controleert hem, en jaagt hem vol in de kruising! Hierdoor komt Cagliari op een 1-0 voorsprong. De middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van Internazionale. Mede door deze goal wint zijn ploeg de wedstrijd met 2-0 en bezet de vijfde plek in de Serie A. Zou de Belg nu al de mooiste goal van het seizoen hebben gemaakt?!

https://twitter.com/JDNalton/status/1185912218031923209

Luuk is los

Het gemopper op Luuk de Jong in het Zuiden van Spanje nam al aardig toe. ‘De spits die nooit scoort’, wordt hij zelfs al genoemd. Dit weekend, in de wedstrijd tegen Levante, begint de kopsterke aanvaller op de bank. Wanneer het na 70 minuten nog 0-0 staat, komt hij het veld in. Na 86 minuten, gebeurt eindelijk waar hij al een tijd op hoopte: een lekkere voorzet, kopduel… raak! Het betekent de winnende 1-0 voor Sevilla. Luuk is los.

Applaus voor Frankie de Jong

In Spanje is er ook applaus voor Frenkie de Jong. De middenvelder is heerlijk in vorm bij FC Barcelona. In de uitwedstrijd tegen Eibar krijgt De Jong opnieuw de voorkeur boven Rakitic. ‘Frenk’ betaalt dit vertrouwen dubbel en dwars terug. Check in de eerste video zijn hoogtepunten van de wedstrijd. Kijk vooral hoe rustig hij, zelfs onder druk, aan de bal blijft! Zelfs de Eibar-fans konden het optreden van De Jong waarderen, en geven De Jong bij zijn wissel een massaal applaus.

 

GOAL! Eredivisie-speler van het jaar 2019 logo

Maak kans op toffe prijzen!