Willem Janssen is een centrale speler. Hij speelt lang als verdedigende middenvelder, maar is nu al 2 seizoenen bij FC Utrecht een onverzettelijke centrale verdediger, mét opbouwende kwaliteiten! Maar in het midden van het veld heb je hele andere vaardigheden nodig dan op de vleugel. Misschien ben jij wel een echte centrale verdediger! Kom erachter met de tips van Willem.

Paspoort Willem Janssen

Willem Janssen Tips en Trucjes

Speelt bij:
FC Utrecht
Positie:
Centrale verdediger
Geboortedatum:
7 april 1986
Eerder bij: FC Twente, Roda JC, VVV-Venlo

 

 

Tip 1: Concentratie

“Als centrale verdediger, mag je geen dromer zijn: blijf de hele wedstrijd geconcentreerd. Een foutje van jou, betekent al snel een tegengoal! Dat is het verschil met middenvelder of back zijn: dan is er altijd iemand die jouw fout opruimt. Nu ben jij die persoon zelf!”

Willem Janssen Tips Trucjes Concentratie

Tip 2: Afspraken weten

“Jij bent een leider, gek op tactiek en denkt in het belang van het team. Je snapt wat de coach wil en kan dit ook aan anderen uitleggen. Centrale verdedigers zijn niet voor niks vaak de aanvoerder.”

Willem Janssen Tips Trucjes Afspraken
Tip 3: Praten

“Een goede centrale verdediger, verwacht altijd het ergste. Een middenvelder die de bal verliest, een dribbel van de back die mislukt… jij staat klaar om het te herstellen, maar eigenlijk kun je voor die tijd al ingrijpen. Praat met je medespelers, roep wanneer ze hun man laten lopen, laat weten wanneer er een man in hun rug aan komt lopen. Het is belangrijk dat je durft te praten om je teamgenoten de weg te wijzen.”Willem Janssen Tips Trucjes Praten

Tip 4: Positie

“Als centrale verdediger zorg je dat de spits niet aan de bal komt. Dat doe je door slim positie te kiezen. Als de bal van links komt, zorg je dat je op de linkerhelft van het veld staat en je ogen naar die zijlijn zijn gericht. Jij staat altijd tussen de man aan de bal en jouw tegenstander.”

 

Willem Janssen Tips Trucjes Positie kiezen

Yoëll van Nieff leert jou aanvallers stoppen!