In GOAL! 6 lees je de tips en trucs die Nadine Noordam en Marisa Olislagers geven. Ze vertellen over leuke spellen om in de zomer te doen. Hier lees je nog wat tips voor een voetbalspel en een toffe truc. Kan je de hele zomer oefenen!

Tips Trucs Nadine Noordam Marisa Olislagers ADO Den HaagWie zijn Nadine en Marisa?

Nadine Noordam en Marisa Olislagers spelen samen bij ADO Den Haag. Marisa speelt binnenkort ook nog het EK met Oranje onder 19. Ze is daar aanvoerder! Nadine speelt met het nieuwe Nederland onder 23.

 

De zomer akka van Marisa

Marisa Olislagers ADO Den Haag Akka

 

 

 

 

 

 

 

1. “De akka is een sierlijke beweging, waarop je goed moet oefenen. Je loopt op een tegenstander af en dreigt buitenom te gaan.”

2. “Als de tegenstander daarop hapt, tikt je de bal met de punt van je schoen naar binnen. Je kan het simpel oefenen, door een kort passje naar buiten te doen en dan meteen weer naar binnen. Probeer dat steeds sneller!”

3. “Als je de bal naar buiten en weer naar binnen hebt getikt, versnel je. Deze beweging werkt namelijk het beste als je ‘m op snelheid doet. Maar begin eerst maar rustig!”

Het fantasie-spel

nadine noordam marisa olislagers ado den haag vrouwen tips en trucs

Marisa: “Voetbal is ook goed voor je fantasie en creativiteit. Is er geen veldje in de buurt om partijtje te spelen? Bedenk dan je eigen voetbalspel.”

Nadine: “Als wij trainen in het stadion, spelen vaak een spel met een muurtje.”

Marisa: “Je moet proberen de bal tegen dat muurtje te schieten. Daarbij maak je het elkaar natuurlijk zo moeilijk mogelijk. Maar door het hek dat ervoor staat, is het soms ook al lastig om de bal tegen de muur te krijgen. Je moet dus slim zijn en creatief.”

 

Clublogo quiz

Doe een leuke quiz!