Om bij een profclub terecht te komen, moet je veel talent en een beetje geluk hebben. Maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om jouw kansen om gescout te worden te vergroten! Broers Vito en Delano van Crooy van VVV-Venlo vertellen jou hoe je dat doet.

Voetbal op het pleintje

Vito: “Toen Delano en ik jong waren, voetbalden we super veel buiten. We deden partijtjes met vriendjes uit de buurt, of schoten van doel tot doel over. Zo ontwikkel je een goed balgevoel. Maar denk er vooral niet te veel over na. Ga gewoon lekker voetballen!”

Van Crooy pleintjes Tips Trucs

Hard werken

Delano: “Ook spelers bij wie het lijkt alsof ze alles met alleen hun talent doen, werken keihard. Elke voetballer moet dingen doen die hij niet zo leuk vindt, om beter te worden. Bijvoorbeeld  naar de sportschool gaan. Als je nog groeit, is krachttraining nog niet zo’n goed idee, maar doe eens balansoefeningen op één been. Daarmee verbeter je jouw voetbalskills ook al!”

Van Crooy hard werken Tips Trucs

Niet uitsloven

Vito: “VVV scoutte mij toen ik 8 jaar was. Bij de amateurs van Quick Boys ‘31 hoorde ik vaak tot één van de beste spelers in het team. Als een scout komt, wil je dat natuurlijk laten zien. Maar ga niet opeens trucjes proberen, of iedereen voorbij dribbelen, als je dat normaal gesproken niet doet. Speel zoals je altijd speelt.”

Van Crooy trucjes Tips Trucs

Lol hebben

Delano: “Blijf lachen met elkaar en grapjes maken, ook als er een scout meekijkt. Hoe spannend het ook is: als je jezelf heel veel druk oplegt, lukt er waarschijnlijk weinig. Laat zien hoeveel plezier je in het spelletje hebt.”

Van Crooy lol hebben Tips Trucs

Ten aanval met Bryan Linssen