Dani Visser is de gameheld van Doetinchem en omstreken! Wat in het echte voetbal zo goed als onmogelijk lijkt, kan op de PlayStation 4 wel: de de Graafschap pakt de landstitel! Misschien zorg jij later ook wel voor een daverende stunt zorgen, met een eDivisie kampioenschap met jouw club! PSV’s eSports-coach Romal Abdi geeft je 4 tips om ook een gameheld te worden.

Onmisbaar voor de gameheld: warming-up

“Als je gamet zit je lang in dezelfde houding. Schud vooraf je spieren los, met extra aandacht voor je nek, armen, handen en vingers. Draai met je armen omdebeurt voor- en achteruit, beweeg je hoofd van links naar rechts en doe even alsof je piano speelt.”

Houdt de gameheld nat: blijf drinken

“Net zoals bij een echte voetbalwedstrijd moet je bij het gamen in de rust ook even wat drinken. Zo blijf je ook tijdens het 3e potje scherp!”

Word geen gameheld met vierkante ogen: neem afstand

“Soms ga je zo op in het spel, dat je bijna in de tv kan kruipen. Maar zo raak je ook sneller geblesseerd, want het is niet goed voor je lichaam en je ogen. Zorg dat je in een lekkere stoel zit als je lang achter elkaar gamet en op 2 of 3 meter afstand van de tv zit. Al moet ik wel eerlijk toegeven: als ik even snel een potje FIFA doe op mijn slaapkamer, dan leg ik mijn dekens en kussen wel eens rechtop tegen de muur en speel ik zittend op bed.”

Non-stop gamehelden bestaan niet: pauze nemen

“Weinig lekkerder dan een lege dag voor je hebben en die gamend doorbrengen. Maar zorg dat je wel pauze neemt! Loop even naar de keuken om een snack te pakken, ga even naar buiten, of kijk als 2 andere vrienden het tegen elkaar opnemen. Wedden dat jouw resultaten een stuk beter zijn als je pauze neemt?”

FIFA 19 tips Paskie

Paskie Rokus vertelt je hoe je ze doet!

25 tips om de FUT-koning te worden!