Als vleugelaanvaller vlieg je verdedigers voorbij, geef je voorzetten en schiet je op het doel als je de kans ziet. En het liefst ook nog eens op snelheid! Bryan Linssen van Vitesse laat jou zien hoe je dat het best kunt doen.

Werk aan je snelheid

“De beste manier om je man te passeren, is door snelheid te maken. Als vleugelaanvaller moet je dus snel met de bal kunnen dribbelen. Oefen op je balcontrole terwijl je snelheid maakt. Alleen écht technisch vaardige spelers kunnen vanuit stilstand iemand passeren.”

Bryan Linssen

 

Ken je trucs

“Zorg dat je een paar trucs op zak hebt om de verdedigers te slim af te zijn.  Maak het niet te ingewikkeld; gewoon ouderwets snel zijn, die bal erlangs tikken en gaan rennen. Of een schaar doen en dan de verdediger voorbij gaan. Je kunt wel hele mooie dingen doen, maar heel vaak strandt het dan toch.”

Bryan Linssen

 

Bekijk de spelsituatie

“Bekijk aan het begin van je aanval wat de spelsituatie is, dus waar je medespelers en tegenstanders staan, en bepaal wat je gaat doen. Zorg dat je de bal controleert en bepaal hoe en waar je de bal gaat plaatsen.”

Bryan Linssen

 

Wil jij nog meer Tips & Trucs? In GOAL! 1 geeft Deroy Duarte van Sparta Rotterdam 7 tips voor centrale middenvelders!

GOAL! 1 2018 Messi Ronaldo