Tijdens Tottenham Hotspur – West Ham United wordt een prachtgoal uit een afstandsschot gemaakt. Eerst knalt Obiang van West Ham de 0-1 binnen. Iets later stuurt Son Heung-Min een langeafstandsraket richting de kruising van het West Ham-doel: 1-1.  Wil jij ook zo leren schieten? Check dan deze 4 schiet tips die AZ-middenvelder Joris van Overeem aan de lezers van GOAL! geeft.

De 0-1 van West Ham-speler Obiang is weergaloos:

Schiet tips van Joris van Overeem

Joris van Overeem van AZ weerstond de stromende regen om jou net zo te leren schieten. Hij geeft je 4 toptips!

Joris van Overeem AZ GOAL! schiet Tips & Trucs

Schat de spelsituatie in 

 “Voor je gaat schieten kijk je om je heen en schat je de spelsituatie in. Je checkt waar de verdedigers zijn, waar de keeper staat en wat de afstand tot het doel is. Nu bepaal je wat je gaat doen. Hoe hard ga je schieten? Hoe kun je jezelf vrijspelen, zodat je de ruimte hebt voor je schot?”

Joris van Overeem AZ GOAL! Tips & Trucs

Kies je hoek

“Als je weet waar je tegenstanders staan en als je de ruimte hebt om te schieten, dan kies je je hoek. Waar ga je de bal in het net leggen? Kies je de korte hoek, of de lange? Ga je voor de kruising, of maak je het de keeper moeilijk me een lage bal?”

Wil jij vrije trappen leren nemen? Check dan deze video, waarin Jeff Stans je het uitlegt!

Joris van Overeem AZ GOAL! Tips & TrucsPlaats je standbeen en let op je houding

“Plaats de voet van je standbeen (het been waar je niet mee schiet) naast de bal, met de punt van je schoen in de richting van waar je heen wilt schieten. Let op je houding: als je een beetje voorover leunt, kun je meer kracht meegeven. Leun je iets achterover, dan gaat de bal hoger en heeft hij minder vaart.

Joris van Overeem AZ GOAL! Tips & Trucs

Schietbeen doorzwaaien

“Laat je schietbeen doorzwaaien na het raken van de bal in de richting van het schot. Door dit te doen geef je de bal nog meer vaart mee. Kijk toe hoe je bal het net in vliegt!”