Het is natuurlijk belangrijk om handig te zijn met de bal aan je voeten. Maar het grootste gedeelte van de wedstrijd speel je zonder de bal! Reuven Niemeijer van Heracles Almelo laat zien hoe jij ervoor zorgt dat je de bal krijgt.

Reuven Niemeijer geeft tips!

Maak gebruik van de ruimte die je hebt.
“Zorg dat je niet op een kluitje speelt, door gebruik te maken van het hele veld. Zoek de ruimte op, zowel in de breedte van het veld als in de lengte. Het ligt er maar net aan waar je tegenstanders en medespelers staan.”

Reuven Niemeijer Heracles

Blijf gericht op de bal en je tegenstanders
“Houd altijd de bal én je tegenstanders in de gaten. Als je weet waar iedereen staat, én waar de bal is, kun je jouw positie opzoeken.”

Reuven Niemeijer tips Heracles

Blijf bewegen
“Als je stilstaat, ben je makkelijk te verdedigen. Zorg dat je in beweging blijft! Blijf in de rug van je tegenstander, zodat je niet in zijn gezichtsveld staat. Vanuit die plek kun je vrijkomen.”

Niemeijer Heracles

Zoek het juiste moment om vrij te komen.
“Als je oogcontact met je medespeler hebt, kom je in actie. Probeer voor je man te komen, of van hem weg te bewegen. Houd ook degene die jou dekt in de gaten. Als hij even niet oplet, kun je daar gebruik van maken door er snel vandoor te gaan.”

Reuven Niemeijer

Tips & Trucs - Zo hou je balbezit!