Op een hoger niveau gaan spelen kan moeilijk zijn. Zowel voor jou, als voor spelers van FC Emmen, Fortuna Sittard en De Graafschap, voor wie dit weekend het Eredivisie-avontuur begint. Gelukkig hebben Oebele Schokker en Erik Bakker (hier nog in het shirt van SC Cambuur) goede tips die handig zijn voor iedereen!

Tips van Erik Bakker en Oebele Schokker

Vooraf

“Best spannend, om opeens op een hoger niveau te spelen! Hou er vooraf de moed in door elkaar aan te moedigen. Op die manier stap je het veld op met de gedachte: ‘Ik kan dit!’.

Erik Bakker

Passen

“Als jij de bal hebt, kan de tegenstander niet gevaarlijk worden. Balbezit is daarom de basis van elke voetbalwedstrijd. Met nauwkeurige passes zorg je ervoor dat de bal in de ploeg blijft. Op die manier kun je blijven rondspelen, tot je wel een gaatje vindt om naar voren te gaan.”

Erik Bakker

Omschakelen

“Ga direct achter de bal aan als je hem verliest. Het is namelijk JOUW bal, en niet die van de tegenstander. Probeer die bal terug te winnen. Oebele is hier een beetje onsportief. Iemand aan zijn shirt terugtrekken, mag natuurlijk niet, haha!”

Erik Bakker

Niet schelden

“In je team zitten spelers die het hogere niveau makkelijk aankunnen en voetballers die er meer moeite mee hebben. Moedig elkaar dus aan en scheld elkaar niet uit als er iets misgaat. Je zult zien dat je team dan alleen maar slechter gaat spelen.”

Erik Bakker

Na afloop

“Was het een super goede wedstrijd? Of juist teleurstellend? Vertel elkaar achteraf wat goed ging en wat beter kon. Van de complimenten krijg je namelijk vertrouwen en van de verbeterpunten leer je.”

Erik Bakker

 

FC Emmen