Jesper Drost van FC Groningen is een speler waar je voor gaat zitten als hij aan de bal is. Hij leert je 4 toffe trucs, waaronder die van Neymar, Iniesta en… Jesper Drost zelf. Handig om te oefenen voor of na een training, of gewoon buiten op straat.

 

Drost-draai

“Dit doe ik vaak in de wedstrijd. Een teamgenoot speelt de bal aan, jij loopt richting de bal en stopt alsof je hem aan wil nemen. In plaats daarvan draai je om, begeleid je de bal met je voet en ga je de andere kant op. Tegenstanders trappen daar vaak in.”

 

 

Neymar-sleep

“De sleep is een nuttige truc. Je dribbelt naar een tegenstander en doet alsof je de bal hard wil schieten. Hij zal zich breed maken en misschien wel opspringen. In plaats van schieten, trap je een beetje over de bal heen en neem je hem met de zool van je schoen mee naar de zijkant. De tegenstander is uit positie en jij kunt er op snelheid langs.”

 

Cruijff-draai

“Deze beweging van Johan Cruijff is uitstekend om een tegenstander mee af te schudden! Ren naar voren, doe alsof je verder dribbelt maar kap de bal vervolgens terug, zo ver dat je eigenlijk een half rondje om je eigen as draait. De tegenstander rent door en jij hebt de ruimte om verder te spelen.”

 

Iniesta-Croqueta

“Bij Iniesta zie je soms niet hoe hij het doet, maar hij is enorm balvast. Deze truc, ‘La Croqueta’ is een goede hulp! Als je rechts bent, dribbel je naar voren en tik je de bal naar links, alsof je die kant op verder wilt spelen. Gebruik vervolgens je linkervoet om de bal weer naar rechts te tikken en dribbel verder die kant op.”