Voor Kingsley Ehizibue van PEC Zwolle is voetbal vreselijk belangrijk. De verdediger is dan ook enorm blij en trots dat hij profvoetballer is en hij leeft volgens zijn eigen lijfspreuk: “Maak plezier met de mensen om je heen.” In GOAL! 11 lees je een interview met de PEC Zwolle-speler. Check hier één herfstvakantietip om buiten op het plein of voetbalveldje te doen.

Kingsley Ehizibue: van het pleintje naar het stadion

Kingsley Ehizibue: “Bij mijn club CSV’28 in Zwolle deed ik als C-speler al met de A’s mee. Ook op straat speelde ik met de oudere jongens. Daardoor leerde ik snel en werd ik sterk. Daarna kwam ik bij PEC in de jeugd. In 2014 maakte ik mijn debuut in het eerste. Dat is alweer vier jaar geleden. Ik mocht invallen in een bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Het publiek riep bij elk balcontact mijn naam. Ze kenden mij natuurlijk, omdat ik uit Zwolle kom. Misschien hebben ze me wel op het pleintje zien voetballen.”

Maak plezier!

Kingsley Ehizibue“Voetbal is leuk, dat vertel ik aan iedereen die het wil horen. Ik ben trots dat ik profvoetballer ben geworden. Ik voel me bevoorrecht dat ik andere mensen kan inspireren. Het is belangrijk om aan de mensen om je heen te denken en voor elkaar te zorgen. De één is niet beter dan de ander. Iedereen heeft zijn eigen pad. Als mens heb je zelf de touwtjes in handen. Daarom kun je het beste plezier maken. Op school met je klasgenoten, op het voetbalveld met je team en op het pleintje met je vrienden. Doe wat je leuk vindt en doe het met een lach.

Herfstvakantietip

In GOAL! 11 geeft Kinsley tips voor voetbalspellen die hij op straat doet of vroeger deed. Hier lees je er 1, zodat je tijdens de herfstvakantie een leuk spel hebt om op straat te doen.

Two touch

“’Two touch’ is Engels voor 2 keer raken. Bij dit spelletje speel je de bal over door de lucht. Je mag de bal maar 2 keer raken. Dus aannemen en passen. Als je het moeilijk vindt om hoog te houden, kun je over de grond beginnen. Als je een pro bent, kun je extra regels bedenken. Bijvoorbeeld dat je niet met je knieën of hoofd mag. Dit deden wij vaak als warming-up. Daarna wilden we snel partijtje doen.”

Anouk Hoogendijk tips

Anouk leert je dribbelen!