Ben jij de spits van jouw team? Dan kijken je teamgenoten al snel naar jou voor het maken van goals. Een belangrijke taak, maar gelukkig heeft Finn Stokkers van Fortuna Sittard handige tips voor je!

Finn Stokkers geeft tips voor spitsen


Aanname en positie

“Als spits sta je veel onder druk, er staat eigenlijk altijd een verdediger in je rug. Als jouw team de bal heeft, plaats jij je lichaam tussen die verdediger en de bal. Zo heb je meer ruimte om de bal aan te nemen. Oefen je aanname, zodat je altijd snel de bal controleert!”

Finn Stokkers

Kopballen

“Je timing en kracht zijn belangrijk voor een goede kopbal. Wacht niet tot de bal bij jouw hoofd is, maar beweeg naar de bal toe. Kijk tot het laatste moment naar de bal. Daarna raak je ‘m met je voorhoofd en stuur je de bal het doel in.”

 

Meer tips van Finn?

In GOAL! 7 lees je nog meer spits-tips van Finn Stokkers! Wil je nog meer Fortuna Sittard? Check dan GOAL! 8, die dinsdag 7 augustus in de winkel ligt. Daarin stellen we de Eredivisie-debutanten aan je voor. Zo weet jij straks alles wat je moet weten over Fortuna Sittard, De Graafschap en FC Emmen.

Finn Stokkers