In GOAL! 1 geeft NAC-keeper Benjamin van Leer je tips om te shinen tussen de palen! Maar één belangrijke tip van de Ajax-huurling hebben we bewaard! Ook hebben we nog een trainingsoefening van de keeper voor je. Oefen het en word de ster van je team!

Benjamin van Leer: keeper met topreflexen

Aan het begin van dit seizoen gaat Benjamin van Leer van Ajax naar NAC. Die club huurt hem van Ajax. Hij is dit seizoen de 4e keeper onder de lat in Breda, maar hij houdt het wel het langste vol. Van Leer staat bekend om zijn waanzinnige reflexen. Vooral in zijn tijd bij Roda JC valt de doelman hierdoor op. Speciaal voor de lezers van GOAL! geeft Benjamin keeperstips. Hij hoopt dat jij net zo ver komt als hij… of misschien nog wel verder!

Benjamin van Leer NACTip: Zwabberballen naar de zijkant

Benjamin: “Zwabberballen zijn altijd lastig. Probeer bij moeilijke schoten niet teveel risico te nemen. Als je twijfelt of je ‘m kunt klemmen, tik de bal dan altijd naar de buitenkant. Liefst zo ver mogelijk!”

 

Oefening: gewoon rammen!Benjamin van Leer NAC

In GOAL! vertelt Benjamin over 2 oefeningen die hij leuk vindt bij trainingen. Hij heeft er veel aan gehad! Maar er is nog een oefening waarmee Benjamin zich verbetert: “Onze keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar gaat links of rechts van het doel staan. Hij knalt dan achter elkaar ballen in de hoek. Die moet ik er dan uitrammen. Dat vind ik heerlijk.”

Poster strijd keepers GOAL! 3