Oud-Oranje-speelster Anouk Hoogendijk helpt jou een nog betere voetbalster of voetballer te worden. In Anouks Voetbalhoek, elke maand in GOAL!, geeft ze tips en beantwoordt ze vragen. Ook hier op goalonline.nl lees je tips. Deze keer vertelt ze onder andere hoe je minder vaak over schiet en verklapt ze welke teamgenoot het grappigste was.

Anouk Hoogendijk beantwoordt jouw vragen!

Als ik op goal schiet, schiet ik bijna altijd over… Wat kan ik hieraan doen?

“Als je bovenlichaam achterover hangt, gaat de bal omhoog. Probeer dus voorover te leunen als je de bal raakt. Dan blijft de bal laag.”

 

Kun je een voorzet beter hoog of laag geven?

“Dat hangt van de situatie af. Als iemand vrijstaat bij de eerste paal, dan zou ik de bal laag schieten. Wil je de voorzet op iemand bij de 2e paal geven, dan zou ik juist voor een hoge voorzet kiezen.”

 

 Welke teamgenoot was het grappigst?

Jackie Groenen (L) en Kelly Zeeman

“Ik heb met veel grappige meiden gespeeld, maar Kelly Zeeman was misschien wel de grappigste. Altijd lekker gek en ze kon er zelf ook heel hard om lachen.”

 

 

 

 

Wat moet je doen als je moeilijk kunt opbouwen in de wedstrijd?

“Je kunt bijvoorbeeld proberen om je backs iets dieper te zetten, de centrale verdedigers heel breed te laten staan en de middenvelders uit te laten zakken. Zo is er veel beweging en komt er misschien toch wel iemand vrij om op te bouwen. Meestal komen op deze manier de middenvelders aan de bal.”

Vraag het Anouk via Instagram!

Heb jij ook een vraag aan Anouk Hoogendijk? Of wil je een tip? Volg ons dan op Instagram. Regelmatig roepen we op om vragen in te sturen. De leukste en beste, worden door Anouk beantwoord.

https://www.instagram.com/p/BotwPlGiGkP/

 

Trucjes Koning - De Cruijff Draai