Philippe Sandler speelt sinds dit seizoen voor Manchester City. De oud-speler van PEC Zwolle is niet naar de Engelse topclub gegaan om de stoeltjes op de tribune te testen: hij heeft ook speelminuten gemaakt. De verdediger heeft hier op Goalonline.nl 2 tips voor je waardoor je misschien wel net zo ver komt als hij!

2 extra tips van Philippe Sandler

Philippe SandlerPhilippe Sandler * 22 jaar * Komt uit: Amsterdam * Speelt bij: PEC Zwolle * Positie: verdediger

Trainingstip: oefen je lange passes

“Plaats een pion achterin (in verdedigende positie) op het veld en sta klaar met de bal. Laat een vriend staan bij een andere pion aan de zijkant van het veld, op een positie waar normaal de vleugelaanvaller zich bevindt. Hij rent vooruit en jij speelt de bal voor hem uit. Probeer je passes zo precies mogelijk te laten zijn!”

Philippe Sandler - Trainingstip

Gebruik de ruimte

“Krijg je de bal en heb je de ruimte, dan kun je die gebruiken om naar voren te dribbelen. Zet je tegenstander veel druk, doe dan wat stappen naar achter voordat je de bal krijgt. Zo maak je zelf ruimte.”

Philippe Sandler Ruimte

Philippe Sandler Manchester City

Sandler in de Champions League

Wanneer de 22-jarige Philippe Sandler in januari 2018 voor Manchester City tekent, is dat een grote verrassing. Natuurlijk speelt hij een sterk seizoen bij PEC Zwolle, maar is hij echt zo goed dat hij in het seizoen 2018/2019 toptrainer Pep Guardiola kan overtuigen? Het begint in elk geval slecht dit seizoen. Een flinke blessure zorgt ervoor dat hij een tijd langs de kant staat.

Eenmaal fit is, overtuigt hij Pep. “De laatste maanden traint hij weer en ik moet zeggen dat hij geweldig heeft gespeeld bij de beloften,” zegt de coach voordat hij ‘m vorige maand laat debuteren in de FA Cup, de Engelse beker. Ook in de League Cup wedstrijd tegen Burton Albion maakt Sandler minuten. Sindsdien behoort de Amsterdammer af en toe tot de selectie. Wanneer Manchester City op 20 februari tegen Schalke 04 speelt voor de Champions League, staat de naam van Sandler ook op het wedstrijdformulier. Kortom: het gaat lekker met ‘San the Man’!

Tips & Trucs - Zo hou je balbezit