Net als vorig jaar organiseert GOAL! ook dit jaar weer #voetbalshirtvrijdag! Ga op 29 juni met met je hele klas in een voetbalshirt naar school. Daarmee vraag je aandacht voor het goede doel en maak je ook kans op mooie prijzen. Binnenkort lees je veel meer over deze actie. Eerst laten we je een paar toffe nieuwe WK-shirts zien en dagen we je uit de gave #voetbalshirtvrijdag quiz te doen!

Portugal

Het rood-groen staat Cristiano Ronaldo geweldig. Hij speelt al bijna 150 potjes voor de Portugese ploeg en veel van die wedstrijden in dit traditionele shirt. Zijn kraakwitte aanvoerdersband komt ook mooi naar voren!

Voetbalshirt Portugal Ronaldo

Kroatië

In dit shirt zien we Luca Modric wel schitteren! Sommige mensen noemen het shirt ‘net een vaatdoek’, vanwege het motief. Nou, als dat zo is, vinden wij het voor één keer niet erg om af te drogen!

Voetbalshirt Kroatië Modric

Colombia

In 2014 wordt Colombia één van de verrassingen op het WK. Met wat pech worden ze uitgeschakeld door Brazilië. Ook dit jaar kan de ploeg uit Zuid-Amerika weleens gaan stralen. Aan het uittenue ligt ‘t in elk geval niet.

Uitshirt Wereldkampioenschap Colombia

 

Lees je in GOAL! 4

Servië

De ontwerpers van Puma hebben alle uitshirts van hun WK-teams wit gemaakt. Zwitserland, Senegal, Uruguay en Servië spelen dus in dit smetteloos witte shirt. Dat laatste land doet trouwens pas voor de 2e keer meer onder de naam ‘Servië’. De eerste keer was in 2010. Daarvoor voetbalden de spelers voor ‘Servië en Montenegro’.

Voetbalshirt WK Servië

Argentinië

Messi kijkt hier heel stoer in het nieuwe uitshirt van zijn land. Niet echt nodig, vindt GOAL!. Het Argentijnse uitshirt dat hij aanheeft straalt al genoeg uit! Hierin kan de dribbelkont rustig de wereldbeker omhoog tillen!

Uitshirt Argentinië Messi

Quiz voor voetbalshirt kenners

Laat zien dat jij een echte kenner bent. Doe onze #voetbalshirtvrijdag-quiz!

Doe ook de logo-quiz!