Nu zijn ze voetbaltrainers, maar vroeger stonden ze zelf binnen de lijnen! Want vaak gaat het toch zo: voetballers spelen tot ze een jaar of 35 zijn en daarna willen ze coachen. Weet jij waar deze coaches als voetballer actief waren? Doe de quiz!

Van speler tot coach

Veel coaches waren vroeger profvoetballer. In de Eredivisie heeft alleen Excelsior-coach Adrie Poldervaart het professionele voetbal nooit gehaald als speler. Over de profloopbaan van Leonid Slutskiy zal ook niet snel een dik boek geschreven worden. Hij keepte een paar profwedstrijden in de Russische 2e divisie, maar moest al snel stoppen wegens een knieblessure (die hij trouwens opliep toen hij een kat uit de boom redde!). Alle andere trainers hebben flink wat wedstrijden als betaald voetballer afgewerkt.

Sommige spelers kiezen een loopbaan als hoofdtrainer, anderen vinden het fijn een beetje op de achtergrond te blijven. Zo heeft Feyenoords assistent-trainer Jean-Paul van Gastel een mooie loopbaan als speler gehad. Nu hoeft hij niet zo nodig meer in de spotlights te staan. Dat geldt ook voor Aron Winter, die bij Ajax Erik ten Hag assisteert.

Doe de quiz: van voetballers tot voetbaltrainers

Griezmann Fortnite dansjes quiz

Doe de voetbal-Fortnite-quiz