De voetbalstadions zijn wat GOAL! betreft de aller belangrijkste bezienswaardigheid in elke stad. Londen heeft er een nieuwe bij: Tottenham Hotspur speelt op 3 april de allereerste wedstrijd in het nieuwe stadion! Weet jij daar al alles over? En herken jij de voetbaltempels in deze quiz? Test hieronder jouw stadionkennis!

Voetbalstadions quiz:

Hoera voor Tottenham Hotspur Stadium!

Tegenstanders van Ajax en PSV

Ein-de-lijk: het eerste van Tottenham Hotspur speelt op woensdag 3 april de allereerste wedstrijd in het nieuwe stadion. Eigenlijk zou ‘Spurs’ al begin dit seizoen Wembley verlaten om in het eigen stadion te spelen. Maar dat ging toch net even iets anders.

Het oude White Hart Lane is afgebroken en daarvoor in de plaats staat de nieuwe thuishaven van Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Harry Kane. De leden van de business club kunnen deze helden trouwens van héél dichtbij bekijken wanneer ze op het punt staan het veld te betreden. De spelerstunnel is namelijk van glas, waardoor alle spelers goed in het zicht staan voor de sjieke voetballiefhebbers!

Maar voetbal is niet de enige sport die in het stadion wordt gespeeld. Daarom is er een slim systeem bedacht: het veld kan gewisseld worden. Grasveld naar buiten, kunstgrasveld naar binnen… en laat de American Football wedstrijd maar beginnen! Extra handig dat Dele Alli in de volgende wedstrijd dan zijn skills kan showen op een biljartlaken, in plaats van op een knollenveld waar de bal nauwelijks op rolt.

Check in het onderstaande filmpje de bouw van het nieuwe stadion!

GOAL! Top 10 special cover

Koop de GOAL! Top 10's special!