Pak je telraam (of rekenmachine op je smartphone) er maar bij: Spanje voetbalt zondag tegen de Faeröer Eilanden. Wanneer ‘La Furia Roja’ gewoon wint van de voetbalkabouters, kan het EK ze eigenlijk niet meer ontgaan. Stoom je vast klaar voor het toernooi van volgend jaar met de GOAL! quiz over het voetbalteam van Spanje.

Speel hier de Spanje-quiz

Sneijder neemt afscheid

Spanje en de bril van Sergio

In EK-kwalificatiegroep F lijkt het vooral te gaan om plek 2. Het moet vreemd lopen, wil favoriet Spanje niet gewoon eerste worden. Zweden, Noorwegen en Roemenië hebben best aardige spelers. Maar ze kunnen niet tippen aan die van Spanje. Bij ‘de Rode Furie’ valt één speler vooral op: Sergio Ramos. De aanvoerder heeft nu 166 wedstrijden gespeeld en kan tegen Faeröer gedeeld recordinternational worden. Op dit moment heeft alleen oud-keeper Iker Casillas 167 wedstrijden gespeeld voor Spanje.

Sergio Ramos Spanje

Nog een leuk feitje: Sergio is momenteel topscorer van Spanje in de race richting het EK. De verdediger maakte al 4 doelpunten in de kwalificatie. Afgelopen donderdag maakt hij tegen Roemenië weer een doelpunt, nu vanaf 11 meter. Na de treffer juicht hij door met zijn handen voor zijn ogen te doen alsof hij een brilletje heeft. De scheidsrechter geeft ‘m daarvoor geel: hij denkt dat Sergio hem belachelijk maakt met het gebaar. Ramos vertelt na afloop: “Ik maakte het gebaar voor mijn neefje. Hij moet net als ik met een bril door het leven en dat vindt hij heel erg. Met het gebaar wilde ik hem steunen en laten zien dat ik aan hem denk.” Volgens Sergio bood de scheids zijn excuses aan toen hij dit verhaal hoorde.