Het moment is daar: Wesley Sneijder neemt afscheid van het profvoetbal. Wat weet jij over zijn carrière? Test je kennis en doe de quiz!

Sneijder neemt afscheid: doe de quiz!

Wesley Sneijder: veelscorende middenvelder

Op woensdag 5 maart 2003 scoort Sneijder voor het allereerst, in de KNVB Beker tegen FC Groningen. Hij heeft dan een maand eerder zijn debuut voor Ajax gemaakt. Uiteindelijk maakt hij 58 goals in 180 duels bij zijn jeugdclub. Check hieronder zijn mooiste goals.

Sneijder in Oranje

Kort na zijn 1e goal voor Ajax, debuteert Wesley ook voor Oranje. Dat is in april 2003, maar zijn echte doorbraak is in november dat jaar, tijdens de play-offs voor EK 2004. Oranje wint met 6-0 van Schotland en de 19-jarige Wes is de absolute uitblinker met 2 assist en de openingsgoal. Dat doelpunt is een afstandsschot, precies in de hoek. Echte kenners zien dan al: deze jongen kan best een grote rol gaan spelen in Oranje…

Kopbal van Sneijder

Sneijders kopbal tegen Brazilië

Champions League succes

Sneijder speelt na Ajax bij Real Madrid, Internazionale, Galatasaray, Nice en Al-Gharafa. Hoewel hij het in Madrid niet slecht doet, beleeft hij bij Inter het hoogtepunt van zijn carrière: hij wint er de Champions League in 2010! In de groepsfase is hij trefzeker tegen Dinamo Kiev, maar zijn belangrijkste goals volgen in de kwart- en halve finale. Tegen CSKA Moskou schiet Wes de 1-0 binnen via een vrije trap, waardoor de Italianen Barcelona treffen in de halve finale. Ook in dat duel scoort Sneijder!