Doe de Premier League-quiz om te bewijzen dat jij de expert over Engels voetbal bent! Weet jij welke speler uit de competitie topscorer van 2018 is? En welke wedstrijden Manchester City wel verloor? Doe de quiz!

Premier League quiz

Boxing Day: lekker voetbal kijken!

Kerstman Boxing DayGeen ellenlange kerstdiners met 20 gangen op Tweede Kerstdag in Engeland. Deze dag wordt er gevoetbald! Vroeger werden er op ‘Boxing Day’, zoals Tweede Kerstdag in Groot-Brittannië heet, alleen maar derby’s afgewerkt. Veel fans konden op normale weekenddagen niet naar wedstrijden, omdat ze aan het werk waren of te ver moesten reizen. Doordat hun club in de buurt moest voetballen op een dag waarop iedereen vrij is, konden de supporters in elk geval één keer per seizoen naar een wedstrijd.

Smullen van een voetbalkerstdiner

Manchester United  en Newcastle United schotelden hun supporters op 26 december 2012 een heerlijk voetbalkerstdiner voor. Newcastle opende namelijk de score in de 4e minuut. Daarna werd het 1-1, 1-2, 2-2, 2-3… Robin van Persie maakte de 3-3 en in de laatste minuut zorgde Javier ‘Chicharito’ Hernández nog voor 4-3! Extra mooi voor United: rivaal en titelconcurrent City verspeelt punten tegen Sunderland. ‘The Red Devils’ sluiten dat seizoen af als kampioen.

Programma Premier League op Tweede Kerstdag:

13.30 uur: Fulham – Wolverhampton Wanderers

16.00 uur: Leicester City – Manchester City

Liverpool – Newcastle United

Manchester United – Huddersfield

Burnley – Everton

Crystal Palace – Cardiff City

Tottenham Hotspur – Bournemouth

18.15 uur: Brighton – Arsenal

20.30 uur: Watford – Chelsea

Je ziet 3 duels op het open kanaal van Ziggo Sport, en de samenvattingen van alle wedstrijden op BBC 1! Dat zie je om 23.20 uur om Tweede Kerstdag, of de dag erna om 08.50 uur.

Poster strijd

Stem op hem de poster strijd!