Nederland – Frankrijk staat vrijdagavond op het programma. Maar natuurlijk zijn er komend weekend nog een aantal andere, prachtige interlands! Doe de weekend wedstrijdquiz om te kijken of jij helemaal klaar bent om met een bak popcorn voor de tv te kruipen.

Doe de weekend wedstrijdquiz!

Nederland – Frankrijk

Vrijdagavond, 20:45 uur zit heel voetballiefhebbend Nederland voor de tv: dan speelt het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Oranje had de wedstrijd in Parijs best kunnen winnen… maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind. De wedstrijd eindigde in 2-1. In de tussentijd won Nederland van Duitsland, en hielden we België knap op 1-1.

Cillessen: “Soms moet je dat punt gewoon over de streep trekken!”

GOAL! interviewde Jasper Cillessen deze week. Hij vertelde dat een gelijkspel soms best een goed resultaat is: “We kunnen wel heel naïef zeggen: we willen winnen en we willen mooi spelen. Maar als we vanwege een te aanvallende speelstijl toch teveel goals tegen krijgen en verliezen, dan hebben we daar ook niks aan. Als je genoeg hebt aan een punt om je te kwalificeren, dan moet je bij een gelijke stand dat punt ook over de streep kunnen trekken. Want verliezen is zonde! Mooi voetbal is natuurlijk ideaal. Dat willen we bij FC Barcelona ook. Maar niet zonder resultaat. Het lukt gewoon niet altijd om mooi te voetballen.”

Het interview met Jasper lees je in GOAL! 13, die op 18 december in de winkels ligt.

Virgil van Dijk Nations League ontknoping

 

 

Voetbalweekend programma:
Vrijdag

20:45 uur:

Nederland – Frankrijk

Wales – Denemarken

Slowakije – Oekraïne

Zaterdag

09:50 uur: Australië – Zuid-Korea

17:00 uur: Egypte – Tunesië

20:00 uur: Marokko – Kameroen

20:45 uur: Italië – Portugal

Zondag

01:00 uur: Argentinië – Mexico

15:00 uur: Engeland – Kroatië

16:00 uur: Gabon – Mali

20:45 uur: Zwitserland – België