Keepers zijn gek, zeggen ze weleens. GOAL! eert alle keepers, gek of niet, met een quiz. 10 vragen over die gekke lui het leuker vinden ballen tegen te houden dan ze in het doel te werken.

Doe de keepers quiz!

GOAL! Top 5 keepers

Wie is de beste keeper van de wereld? Daarover zijn de kenners het niet eens. Toch hebben we een top 5 gemaakt. Denk je er anders over? Laat dan een reactie achter!

5. Gianluigi Donnarumma – AC Milan

Deze keeper van AC Milan is pas 19 jaar. Toch heeft hij inmiddels al ruim 110 duels in de Italiaanse Serie A gespeeld! ‘De Gigant’, zoals zijn bijnaam luidt, kan nog heel veel jaar mee en staat klaar om door te stomen naar de absolute top.

4. Alisson Becker – Liverpool

Braziliaan Alisson valt bij AS Roma op door zijn rust aan de bal en zijn prima reacties. Omdat het tussen de palen vorig seizoen niet zo lekker loopt bij Liverpool, zorgt coach Jürgen Klopp dat de 26-jarige doelman naar de Premier League komt. Kijk nu maar eens… Liverpool staat bovenaan in Engeland. En je mag 3 keer raden welk team er minder doelpunten tegen heeft… Precies, geen enkel!

3. Marc-André Ter Stegen – FC Barcelona

Bij Duitsland kiest coach Joachim Löw nu nog trouw voor Manuel Neuer als eerste doelman. GOAL! voorspelt dat dat niet lang meer duurt. Op dit moment is Marc-André zijn voorbeeld voorbij. Ter Stegen kan heel goed voetballen, wat bij FC Barcelona regel nummer 1 is om er keeper te worden. Maar ook zijn reflexen zijn heel goed. Ter Stegen is de meester van de ‘multiple-saves’. Hij redt vaak meerdere keren snel achter elkaar!

2. David De Gea – Manchester United

Keeper David de Gea geldt al jaren lang als één van de beste keepers ter wereld. Hij speelt al lang mee aan de top! De Spaanse doelman komt sinds 2011/2012 uit voor Manchester United. Daarvoor was hij de betrouwbare sluitpost van Atlético Madrid. David blinkt vooral uit door zijn krankzinnige reflexen en z’n lenigheid. Daarbij is hij razendsnel, waardoor hij ook vaak meespeelt als een soort laatste man.

Leuk weetje over David: de keeper is dol op heavy metal-muziek. Zijn favoriete bands zijn Slipknot, Metallica en Avanged Sevenfold.

1. Jan Oblak – Atlético Madrid

De muur van Madrid staat niet bij Real, maar bij Atlético onder de lat. Toen coach Diego Simeone een slot op de deur zocht, om zijn verdedigende tactiek nog sterker te maken, wist hij waar hij moest zijn: bij Jan Oblak. In de 187 wedstrijden voor ‘Atléti’, houdt hij 104 keer de 0! De keeper van Los Colchoneros kan alles wat alle andere toppers ook kunnen, maar hij geeft ook nog eens geweldig leiding aan de verdediging.

Bayern