Manuel Neuer is vandaag jarig! De Duitse keeper van Bayern München wordt 33 jaar. GOAL! geniet altijd van de doelman en heeft als cadeau een speciale keepers quiz gemaakt. Wat weet jij over Manuel en zijn collega’s?

Doe de keepers quiz!

GOAL!’s Topkeepers

Binnenkort vind je GOAL!’s special met ‘Top 10’s over alles in het voetbal’ in de winkel. Daarin vind je ook een lijst met de 10 beste keepers van de wereld. Natuurlijk staat Manuel daar in. Samen met de 2 keepers hieronder, en nog 7 helden tussen de palen.

Manuel Neuer – Bayern München

In zijn beste dagen verbetert Manuel het ‘ver voor je doel voetballen’. De ‘sweeperkeeper’ van Bayern München en Duitsland is de laatste jaren veel geblesseerd, maar daarvoor is hij de onbetwiste nummer 1 van de wereld. Nu is hij weer op de weg terug. Tegen Oranje bewijst hij afgelopen week waarom Joachim Löw hem nog altijd opstelt en niet Barcelona-keeper Marc-André Ter Stegen.

David De Gea – Manchester United

Keeper David de Gea geldt al jaren lang als één van de beste keepers ter wereld. Hij speelt al lang mee aan de top! De Spaanse doelman komt sinds 2011/2012 uit voor Manchester United. Daarvoor was hij de betrouwbare sluitpost van Atlético Madrid. David blinkt vooral uit door zijn krankzinnige reflexen en z’n lenigheid. Daarbij is hij razendsnel, waardoor hij ook vaak meespeelt als een soort laatste man.

Leuk weetje over David: de keeper is dol op heavy metal-muziek. Zijn favoriete bands zijn Slipknot, Metallica en Avanged Sevenfold.

Jan Oblak – Atlético Madrid

De muur van Madrid staat niet bij Real, maar bij Atlético onder de lat. Toen coach Diego Simeone een slot op de deur zocht, om zijn verdedigende tactiek nog sterker te maken, wist hij waar hij moest zijn: bij Jan Oblak. In de 187 wedstrijden voor ‘Atléti’, houdt hij 104 keer de 0! De keeper van Los Colchoneros kan alles wat alle andere toppers ook kunnen, maar hij geeft ook nog eens geweldig leiding aan de verdediging.

Bayern