Jarenlang was Manchester City de kleinere club van de stad Manchester. Tot seizoen 2011/2012. City wordt dan kampioen, ten koste van rivaal United. Daarna presteert de club het nog 2 keer. Laat zien wat jij weet over de blauwe kant van Manchester en maak de quiz!

Manchester City-quiz

City op jacht naar meer, meer, mรฉรฉr prijzen!

Manchester City quiz AgueroOp dit moment gaat Manchester City aan kop in de Premier League. Maar de ploeg van Pep Guardiola heeft nu al meer concurrentie dan vorig jaar. Liverpool doet namelijk mee in de titelstrijd! ‘The Reds’ wonnen afgelopen weekend in de blessuretijd van stadsgenoot Everton – bekijk de bizarre treffer van Divock Origi hier. City won zondag voor de 12e keer dit seizoen. ‘The Citizens’ zijn nog ongeslagen! Dat geldt trouwens ook voor Liverpool, maar de club van Georginio Wijnaldum speelde 1 keer vaker gelijk.

In de Champions League gaat City aan kop in groep F. Alleen Olympique Lyon kan de club nog inhalen. Wist je dat Manchester City van alle teams die meespelen in ‘het Miljoenenbal’ het vaakst heeft gescoord? De mannen schieten de bal er in totaal 14 keer in! David Silva en Leroy Sanรฉ maakten de meeste van deze treffers: beide technisch begaafde spelers legde de bal 3 keer in het net.

Cristiano Ronaldo

Ken Je Club: Juventus