Het verschil op de ranglijst tussen nummer 2 Atlético Madrid en koploper FC Barcelona is 8 punten. Zaterdag 6 april is het ‘Atleti’ tegen ‘Barça’. Bereid je vast voor op deze knaller van een wedstrijd, met deze speciale Atlético Madrid-quiz!

Atlético Madrid-quiz

Topper in Madrid

Atlético Madrid kan de Primera División nog een beetje spannend maken door in Nou Camp FC Barcelona te kloppen. Om daarvoor te zorgen, helpt het de thuisploeg als hun specialiteit van stal halen: ‘de 0 houden’. Dit seizoen krijgt Atleti tijdens 17 competitiewedstrijden geen tegengoal. Jan Oblak en zijn verdediging hebben in het hele seizoen pas 19 doelpunten toegelaten: het minste van alle ploegen in Spanje. Het is dan ook niet voor niks dat Jan bovenaan staat in de keepers Top 10 van onze GOAL! Top 10’s van alles in voetbal-special!

Er is ook slecht nieuws voor de mannen van Simeone: Atlético is één van de favoriete tegenstanders van Lionel Messi. In de 37 wedstrijden dat de Argentijn tegen de Madrilenen in het veld komt, legt ie 28 keer een bal in het net. Al 3 keer maakt hij een hattrick.

 

Barcelona

Doe de Barcelona-quiz