Als je dit weekend Eredivisie-voetbal kijkt, vallen ze je ongetwijfeld op: de prachtige aanvoerdersbanden! Matthijs de Ligt, Robin van Persie, Luuk de Jong en al die andere captains hebben een regenboogband om hun arm. Ook jij kan volgend weekend meedoen aan de #AllTogetherChallenge door zo’n band te dragen. Het mooiste is: hij is nog gratis ook!

Vraag een regenboogband aan!

Door het dragen van de vrolijke band, zeggen de aanvoerders van Eredivisie,Β Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie Vrouwen eigenlijk: het maakt niet uit wie je bent of van wie je houdt, iedereen is gelijk. Volgende week zijn de amateursporters aan de beurt om de band te dragen. Vorig jaar vond de actie voor het eerst plaats en droegen duizenden aanvoerders de regenboogband tijdens hun wedstrijd. Ook spelers die helemaal geen aanvoerder zijn mogen meedoen. Want: iedereen die de boodschap steunt is een aanvoerder, zo vinden de mensen die deze actie organiseren.

EΓ©n van de spelers die vorig jaar in het nieuws komt omdat hij de regenboogband droeg, is oud-Vitesse-aanvoerder Guram Kashia. Guram zegt: “Het maakt me niet uit wie je bent of wat je doet, als je anderen geen kwaad doet, mag je zijn wie je wil zijn. Ik steun altijd de vrijheid van de mensen. Je mag een andere geen kwaad doen, zo denk ik erover.” In GeorgiΓ«, het land waar Guram vandaan komt, krijgt hij van een kleine groep mensen kritiek omdat hij dit vindt.

Omdat Guram zich zo sterk uitspreekt, krijgt hij dit jaar zelfs een prijs van de UEFA: de ‘#EqualGame Award’. Dat is een prijs voor een bekende voetballer die zich ervoor inzet dat iedereen wordt geaccepteerd in het voetbal.

 

Via www.regenboogband.nl kan iedere sporter een gratis regenboogband aanvragen, zolang de voorraad strekt. Deel jouw regenboogbandfoto op Facebook, Twitter of Instagram met #AllTogetherChallenge en laat zien dat jij de actie steunt!

Meer informatie is te vinden op www.alltogether-challenge.nl

 

 

#GOAL!/goalonline.nl is niet betrokken bij de organisatie van dit initiatief.