Nadat Fran Sol in de beker al 2 keer scoorde tegen RKC, wacht zondagmiddag een hele andere uitdaging. De Spanjaard begint in de spits van Willem II in de uitwedstrijd tegen Ajax. Dit duel haalt warme herinneringen naar boven bij de GOAL! Eredivisie-speler van het Jaar 2017!

Fran Sol maakte direct indruk bij Willem II. Tijdens zijn debuut, thuis tegen Vitesse, scoort hij met een kopbal. Zijn 2e goal volgt 2 weken later. Fran schiet de ‘Tricolores’ in de Arena voorbij Ajax! Die goals, maar ook zijn prestaties vanaf dat moment, maken van de spits een echte favoriet van de Willem II-fans.

Fran gaat dit weekend weer op bezoek in de Arena. Na de uitreiking van de award voor Eredivisie-speler van het Jaar 2017, vroeg GOAL! de Spanjaard naar deze wedstrijd.

GOAL! lezers kiezen voor Justin Kluivert

De supporters van Willem II zijn gek op je! Het helpt natuurlijk dat je direct na je komst begon met scoren.  Was de wedstrijd tegen Ajax jouw beste?
“Ja, het was in elk geval mijn lekkerste goal! Die wedstrijd tegen Ajax… Vooraf hoorde ik dat Willem II nog nooit heeft gewonnen in de Arena. Het is niet dat ik mij daarbij neerleg, maar je kunt wel het gevoel krijgen van: ‘Oh, dus het lukt nooit’. Maar hoe wij die wedstrijd hebben gevoetbald… We verdienden het gewoon om te winnen! We verdedigden als team, maar speelden ook brutaal en vielen aan. Ongelooflijk om als eerste Willem II-team in meer dan 100 jaar uit bij Ajax te winnen!”

Op 24 december moeten jullie weer uit tegen Ajax…
“Laten we onze supporters een vroeg kerstcadeau geven!”

Fran Sol tegen Ajax

De voorbeelden van Fran Sol

“Edinson Cavani is zo goed, echt een pure spits. En hij maakt niet alleen af, hij doet ook mee met de 1-2’tjes! Hij heeft zich perfect aangepast aan de komst van Neymar en Mbappé. Coach Unai Émery kan niet om hem heen. Cavani is het type spits dat ik wil worden.”

“Ik geniet ook van Neymar. Hij vermaakt iedereen die naar de wedstrijd komt kijken. Je koopt toch een kaartje voor een speler met zo’n techniek? Natuurlijk doet hij wel eens trucjes die niet uitpakken zoals hij wil, maar hij legt zijn tegenstander vaak wel in de luren met zijn ongelooflijke techniek. Voor mij is hij op dit moment de koning van het voetbal. Al zou ik voor afgelopen seizoen Cristiano Ronaldo willen nomineren.”

Meer Fran Sol? In GOAL! staat deze maand een groot interview met de Willem II-held!

GOAL! 13 Kluivert Onana Sol