Fran Sol is door de lezers en volgers van GOAL! gekozen tot beste speler van de Eredivisie in 2017. De Spaanse Willem II-speler kreeg de meest in de verkiezing. Ruim 2000 GOAL!-fans brachten hun stem uit. Maar liefst 17% van hen, stemde op de aanvaller in Tilburgse dienst.

Veel van de stemmers hebben voor Sol gekozen omdat hij na een ellendige periode, heel sterk is teruggekomen. In oktober werd er bij de Madrileen een tumor gevonden. Dat kan betekenen dat iemand de ernstige ziekte kanker heeft. Gelukkig bleek Fran Sol dat niet te hebben, maar hij moest wel worden geopereerd. Toen hij daarna weer op het veld stond, maakte hij daar indruk met sterk spel en doelpunten.

Sol is superblij met de prijs! Hij vertelt deze maand aan GOAL! dat hij trots is dat hij gekozen is, terwijl hij niet bij één van de grote clubs in Nederland speelt.

Speler van het Jaar @frank_sol9 bedankt jullie allemaal voor de stemmen!

A post shared by GOAL! (@goalnl) on

Fran Sol laat 19 door de redactie genomineerde voetballers achter zich, die in 2017 in de Eredivisie hebben gespeeld. Daaronder Davinson Sánchez (Ajax, nu Tottenham), Nicolai Jørgensen (Feyenoord) en Marco van Ginkel (PSV).

GOAL! houdt de verkiezing sinds 2012. De eerste winnaar was Wilfried Bony, hij werd opgevolgd door Christian Eriksen. In 2014 werd de prijs gewonnen door Memphis Depay, in 2015 door Anwar El Ghazi en in 2016  ging de eer naar Hakim Ziyech.

 

De volledige uitslag van de verkiezing is te lezen in de nieuwe GOAL!, die vanaf deze week in de winkel ligt. Hierin staat onder andere een interview met de winnaar.