Hoe bereid jij je voor op de dag van de wedstrijd? Ajacied Donny van de Beek vertelt je hoe hij het doet, op de dag van een topper om 16.45 uur. Neem zijn tips aan, zodat jij straks ook klaar bent voor een kraker.

 

9:30 uur – 10:00 uur – Ontbijt

“Als ik rond 10 uur opsta, voel ik me het meest fris. Ik wil ook niet te lang blijven liggen, want dan word ik loom. Ik begin altijd met een uitsmijtertje. Op bruin brood, met plakje ham eronder. Zilveruitje erbij… heerlijk!”

 

11:00 uur – Relax!

“Meestal ga ik na het douchen even rustig met mijn telefoon op de bank zitten. Ik woon een stukje van Amsterdam vandaan, dus ik moet ook op tijd in de auto stappen.”

 

Donny van de Beek Ajax13:45 uur – Sportmaaltijd

“Bij een thuiswedstrijd moeten we 3 uur van tevoren aanwezig zijn. Dan krijgen we een sportmaaltijd. Meestal pasta. Ik vind dat helemaal niet zo lekker, maar goed, je krijgt er energie van. Dan hebben we de wedstrijdbespreking. Als die klaar is gaan sommige spelers op de hometrainer zitten. Zelf doe ik wat extra rek- en strekoefeningen. 3 kwartier voor de wedstrijd begint de echte warming-up en daarna is het zover!”