Doelman André Onana is door volgers en lezers van GOAL! gekozen tot beste keeper van de Eredivisie in 2017. Ruim 2000 stemmen werden uitgebracht en 48% daarvan koos voor de Ajax-keeper uit Kameroen. Hij is de opvolger van Brad Jones, die de prijs in 2016 won.

André Onana valt in de prijzen!

Veel stemmers vinden dat André prachtige reflexen heeft en veel risico durft te nemen, door veel mee te voetballen. Aan GOAL! vertelt de ex-Barcelona-speler dat hij dat risico niet bewust neemt. “Ajax is veel in de aanval en speelt veel van het eigen doel af. Daardoor ben ik vaak extra verdediger. Ik moet dus meevoetballen. Het is iets dat ik kan, het gaat me goed af. Als het moet dan moet het, maar het is niet zo dat ik heel graag allerlei risico’s neem.”

 

Behalve André Onana, waren ook Brad Jones (Feyenoord), Kostas Lamprou (Willem II/Ajax), Sergio Padt (FC Groningen) en David Jensen (FC Utrecht) genomineerd. De prijs is bedoeld voor de Eredivisie-doelman die in het kalenderjaar 2017 de beste prestatie heeft geleverd.

GOAL! 13 2017 Kluivert Onana Sol

 

De volledige uitslag van de verkiezing is te lezen in de nieuwe GOAL!, die vanaf deze week in de winkel ligt. Hierin staat onder andere een interview met de winnaar.

 

Ajacied? Check dan welke speler nog meer in de prijzen viel!