Het is vandaag 1 maart: complimentendag! Een mooi moment om je teamgenoten eens een extra schouderklopje te geven. Of om je trainster te bedanken, de barman van de kantine een high-five te geven of om een duim op te steken naar je elftalleider.  Doe als deze spelers die ook mooie woorden over hadden voor hun collega’s en geef iemand een voetbal compliment.

1. Feyenoord is top

Pep Guardiola is een toptrainer. Volgens veel mensen de beste van de wereld. Dit seizoen treft hij Feyenoord in de Champions League. Vooraf was Pep behoorlijk onder de indruk van de Rotterdamse kampioen en trainer Giovanni van Bronckhorst. “Zondag heb ik de laatste wedstrijden van Feyenoord teruggekeken en ze spelen beter dan de resultaten laten zien. Jörgensen is een goede speler en de buitenspelers zijn sterk. Gio heeft er een prachtig team van gemaakt.” Dat is een compliment die de Feyenoord-trainer in z’n zak kan steken!

Pep Guardiola compliment

 

2. Grappig compliment… aan jezelf!

Mario Balotelli is een grappige vent. Een Franse journalist vergelijkt hem met Zlatan Ibrahimovic. De Italiaanse aanvaller kan zijn lach niet inhouden en zegt, met een dikke knipoog: “Ik, zoals Zlatan? Dat is een groot compliment… voor Zlatan dan!”.

Zlatan Inbrahimovic compliment

 

3.  Vertel wat je aan iemand bewondert

Als iemand iets kan dat jij niet kan, of kon, is dat soms een reden om jaloers te worden. Maar je kan ook een schouderklopje uitdelen. Lasse Schöne kijkt vol bewondering naar Donny van de Beek en vergelijkt hem met z’n voorganger Davy Klaassen. “Donny en hij hebben allebei het tactische inzicht en het loopvermogen om op het juiste moment in het strafschopgebied op te duiken. En als ze een kans krijgen, zijn ze uiterst koelbloedig.”

Donny van de Beek Compliment

 

4. Compliment met een knipoog

Roberto Carlos is een tijd lang één van de beste verdedigers van de wereld. Als de Engelse ster David Beckham, die ook bekend staat vanwege zijn goede uiterlijk, naar zijn club Real Madrid komt is hij blij. De Braziliaan zegt: “Geweldig nieuws! Nu ben ik tenminste niet meer de enige knappe vent in de kleedkamer!”.

 

Wordt net zo koel als Nicolai Jörgensen