Anouk Hoogendijk heeft je voorgesteld aan de sterren van de Leeuwinnen. Nu richt ze haar blik op de dames bij andere teams die hun land naar de titel kunnen leiden. Check deze 3 toppers die het WK Vrouwen, dat vandaag begint, kleur kunnen geven.

Jennifer Hermoso Spanje

Jennifer Hermoso – Spanje

De Spaanse spits verkeerd in topvorm. Dat hebben in de wedstrijd tegen Nederland kunnen zien op de Algarve Cup. Het werd toen 2-0 voor Spanje met 2 goals van… inderdaad: Hermoso! Zowel met haar voeten als met haar hoofd maakt ze dit seizoen de ene na de andere goal. Vorig WK Vrouwen zat ze grotendeels op de bank, maar tijdens dit toernooi is Jennifer echt een speler die je in de gaten moet houden!

 

Eugénie Le Sommer – FrankrijkEugénie Le Sommer Frankrijk

Le Sommer is een aanvallende middenvelder die ook vaak als spits speelt. Ze heeft alles wat een goede spits moet hebben: snelheid, kracht, een goed schot en een neusje voor de goal. Ze is één van de smaakmakers van Olympique Lyon en blinkt ook bij Frankrijk uit. ‘Les Bleues’ heeft vaak pech op eindtoernooien, maar misschien kan Le Sommer haar team in eigen land naar de titel gaan schieten.

 

Amerika USA VS Alex MorganAlex Morgan – VS

Amerika is de regerend wereldkampioen en Alex Morgan zal er alles aan doen om deze titel te verdedigen. De flankspeler heeft inmiddels al meer dan 100 doelpunten gemaakt voor haar nationale team! Alex is een van de meest bekende speelsters van de wereld. Dat komt door haar knappe uiterlijk, maar ook door haar geweldige acties. Ze is een snelle, sierlijke aanvaller die haar teamgenoten van perfecte voorzetten voorziet.

 

Anouk Hoogendijk tipsOver Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk speelde meer dan 100 interlands voor Oranje. Ze voetbalde onder meer voor FC Utrecht, Ajax en Arsenal. Anouk was een verdedigende middenvelder die behalve heel goed kon voetballen, ook aardig kon schoffelen. In 2017 stopte ze als voetballer. Sindsdien doet ze veel dingen voor tv, radio en tijdschriften, zoals maandelijks schrijven voor GOAL!. 

 

Aanvallers van de Leeuwinnen Lieke Martens

Lieke, Vief en Tante Shanice!