In de winter transferperiode kunnen clubs hun selecties aanvullen op de plekken waar dat nodig is. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer! GOAL! vertelt jou welke 5 wintertransfers de absolute toppers van de transferperiode in 2016/2017 zijn.

 

David Neres - Toptransfer GOAL!

1. David Neres – Ajax

Neres komt in januari 2017 naar Ajax, en hij laat dit seizoen zien waarom de Amsterdammers € 12 miljoen voor hem betalen aan São Paulo FC : de Braziliaan geeft tijdens wedstrijden vaak een kleine voetbalshow. Dat combineert hij met 8 goals en 9 assists!

 

Zakaria Labyad - Top transfer GOAL!

2. Zakaria Labyad – FC Utrecht

Wanneer Labyad zijn contract bij Sporting Portugal laat ontbinden, slaat FC Utrecht toe. Hij knokt zich vorig jaar in de basis en heeft dit seizoen 7 keer gescoord en 5 keer een medespeler bediend. En FC Utrecht hoeft niet eens een transfersom te betalen voor Zakaria!

 

Marco van Ginkel - Top transfer GOAL!

3. Marco van Ginkel – PSV

PSV verspeelt in de 1e seizoenshelft van 2016/2017 in 8 wedstrijden punten. In de laatste 17 duels gebeurt dat maar 4 keer! Verschil: Marco van Ginkel komt in de winterstop op huurbasis over vanaf Chelsea. De enige wedstrijd die PSV nog verliest, is tegen Feyenoord, en in dat duel haakt Van Ginkel na 36 minuten geblesseerd af.

Nasser El Khayati - Top transfers GOAL!

4. Nasser El Khayati – ADO Den Haag

El Khayati schittert dit seizoen bij ADO. Hij toont zijn fluwelen techniek, scoort 6 keer en geeft ook nog eens 5 assists! De club uit de Hofstad huurt Nasser in in winter van 2017 van Queens Park Rangers en ziet de rest van het seizoen genoeg om de middenvelder in de zomer definitief vast te leggen.

 

 

Oussama Assaidi - toptransfer GOAL!

5. Oussama Assaidi – FC Twente

Assaidi laat in november 2016 zijn contract bij Al-Ahli ontbinden, waarna FC Twente toeslaat.  Oussama kan hier weer schitteren, zoals hij eerder al bij sc Heerenveen deed! Hoogtepunt: zijn goal in de allerlaatste minuut van de blessuretijd in het bekerduel met Ajax.

 

3 winter transferflops