Beste lezers, nog even volhouden, het is bijna zomervakantie. Om je gedachten even van die laatste schoolopdrachten af te houden is hier weer een nieuwe genieten op maandag! De winnende Leeuwinnen gaan naar de halve finale, het kleine voetbal (ei)landje Madagaskar wint alle Afrika Cup-groepswedstrijden en Mohamed Salah wordt een nog grotere held in Egypte. 

Winnende Leeuwinnen in de halve finale!

De temperatuur tikt de 35 graden aan, het zweet staat op het voorhoofd en de spanning giert door het stadion, tijd voor Nederland-Italië. Lieke Martens en co creëren de eerste helft geen kansen en de Italianen komen er af en toe gevaarlijk uit, maar toch controleert Oranje de wedstrijd. In de tweede helft gaat het tempo omhoog en krijgt Nederland kans op kans. Lang is het 0-0, maar uiteindelijk breken Miedema en Van der Gragt de ban. Zweden is gewaarschuwd want de Leeuwinnen komen er aan!

Het wonder van Madagaskar

Als je denkt aan Madagaskar denk je vast aan de film met de gekke pinguïns en pratende dieren, maar het eiland bestaat echt! Natuurlijk wordt er ook gevoetbald, en zelfs op een heel behoorlijk niveau. Dit jaar doen ze voor het eerst mee aan de Afrika Cup, en hoe! Met 9 punten uit 3 wedstrijden winnen ze de groep en zijn ze dus door naar de volgende ronde. Check hier hun overwinning op Nigeria!

Supergoal Salah

Mohamed Salah is een god in Egypte. Tijdens politieke verkiezingen in Egypte een tijdje terug stemmen mensen zelfs op hem, en dat terwijl hij niet eens gekozen kon worden! Op de Afrika Cup trekken hij en zijn teamgenoten volle stadions, en de resultaten zijn goed. Zimbabwe en Congo-Kinshasa worden verslagen, en gister was Oeganda aan de beurt.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1145419891454988288

86 kaarsjes voor Ruud en Patrick

2 van de meest gevaarlijke Nederlandse spitsen ooit zijn vandaag jarig! Ruud van Nistelrooij en Patrick Kluivert. Ze mogen vandaag allebei 43 kaarsjes uitblazen. Samen waren ze goed voor maar liefst 75 doelpunten in Oranje.

Test welke Oranje Leeuwin jij bent - teamfoto

Kom er nu achter!