Leuk van Luis Suárez: hij maakt een wereldgoal zodat jouw maandag net wat beter begint. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel GOAL!-volgers maandag de minst leuke dag vinden! Maar sinds we zijn begonnen met ‘Genieten op maandag’, beginnen jullie toch net wat vrolijker aan de week. Ook tijdens de eerste maandag van 2019 is dat zo! Kijk maar ééns welke 3 vrolijke voetbalnieuwtjes we voor je hebben verzameld.

Wereldgoal van Luis de flamingo!

Ook in Spanje zijn ze weer begonnen met competitievoetbal. FC Barcelona ontmoet Getafe en wint met 2-1. Het  hoogtepunt tijdens de moeizame zege komt op naam van Luis Suárez. De Uruguayaan zal gedacht hebben: ik zie er in dit shirt al een beetje uit als een flamingo, laat ik dan ook maar kijken of ik zo kan scoren. Hij staat op één been en schiet vervolgens een wereldgoal binnen.

Oh, oh Eduardo

Waar Luis Suárez vroeg in het jaar scherp is, daar zal Vitesse-keeper Eduardo blij zijn dat hij nog even kan oefenen. In het trainingspartijtje tegen VfL Wolfsburg krijgt hij een simpel balletje teruggespeeld. Maar om nou te zeggen dat de Portgugese keeper de bal helemaal lekker verwerkt… nee. Check de blunder op 0:35 seconden. Het is het begin van een kansloze nederlaag tegen de club uit de Bundesliga.

Chong en Sandler debuteren

Leuk nieuws voor het Nederlandse voetbal: Tahith Chong en Philippe Sandler hebben officieel hun debuut gemaakt voor hun clubs. Chong speelt voor Manchester United, Sandler voor stadsgenoot City. Beide spelers mochten invallen in de FA Cup-wedstrijden van hun clubs.

De 19-jarige Tahith Chong speelde al wel in oefenwedstrijden voor ‘The Red Devils’, maar nog nooit voor het eggie.  Tegen Reading mag de oud-Feyenoord-speler dan eindelijk zijn eerste officiële minuten maken in het rode shirt. Chong speelt prima, pakt wel geel en wint uiteindelijk met 2-0.

Ook Sandler stapt met 3 punten van het veld af. De 21-jarige verdedigende middenvelder, die vorig seizoen nog voor PEC Zwolle speelde, komt het veld in als City al met 5-0 voor staat. Rotherham United, dat in de staart van de Championship bungelt, wordt volledig opgerold. Met Philippe draait de lichtblauwe machine moeiteloos door, want na afloop staat er 7-0 op het bord. Sandler speelt trouwens met rugnummer 34. Het nummer van zijn vriend Nouri, met wie hij in de jeugd van Ajax speelt.

 

Griezmann Fortnite dansjes quiz

Grizi takes the L!