Het aftellen naar het einde van de competitie is in volle gang. Misschien tel jij ook wel de dagen richting het einde van het schooljaar. De maandagen zijn dan het zwaarst, maar wij helpen je de dag door met een mop, een wereldgoal van Mo Salah en de andere leukste en opvallendste momenten van het voetbalweekend: tijd om te genieten op maandag!

De mop van het kampioenschap

Ken je die mop van die clubs die wel even kampioen van ItaliΓ« en Frankrijk zouden worden? Nou, dat werden ze niet! Juventus verliest afgelopen zaterdag van SPAL met 2-1. De club uit Turijn speelt met 8 andere spelers dan afgelopen woensdag, tegen Ajax. De titel komt niet meer in gevaar voor ‘Juve’, want de voorsprong op Napoli is nog steeds 17 punten. Toch is het geen lekker gevoel, kunnen we ons voorstellen. Maar lang niet zo slecht als het gevoel bij PSG zal zijn. De Parijzenaars konden in een direct duel met nummer 2 Lille de titel binnenhalen. Maar in plaats daarvan, wordt Paris Saint-Germain gister op een keihard pak billenkoek getrakteerd: 5-1! Ook in Parijs zal de titel nog wel gewoon binnengesleept worden (de voorsprong is nog steeds 17 punten), maar Lille zorgt ervoor dat de glans er wel een beetje vanaf is.

Wereldgoal van Mo Salah

Mo Salah staat in GOAL! 3 bovenaan het klassement van Beste Spelers in de Premier League.Β  Afgelopen weekend laat hij met dit weergaloze doelpunt maar weer even zien waarom hij die titel verdient. Wat. een. Wereldgoal!

Tikkie terug naar Johnson

Sean Johnson is de ervaren doelman van New York City FC uit de MLS, de Amerikaanse competitie. Hij speelde ook al in het nationale elftal van de VS, dus hij kan zeker keepen. Maar dit weekend had hij niet zijn gelukkigste moment, toen hij een terugspeelbal te verwerken kreeg… oeps!

De vloek van Drake

Drake is in Nederland voor een paar optredens. GOAL! hoopt dat geen enkele Ajacied contact heeft gezocht met de Amerikaanse rapper. Er lijkt namelijk sprake van een vloek: voetballers die met ‘m op de foto gaan, verliezen hun volgende wedstrijd of er gaat iets anders mis. Na z’n selfie met ‘Drizzie’ verliest Sancho met 5-0 van Bayern MΓΌnchen, Aubameyang gaat met Arsenal de boot in na een gezamenlijk portret. Sergio AgΓΌero moet z’n Instagram-moment bekopen met een gemiste strafschop… Daarom vragen wij ons een beetje ongerust af: waar was jij gister, Frenkie?

Griezmann Pogba France celebrations

En leer ze zelf in FIFA 19