De hele zomervakantie voetballen is heerlijk. Maar deze week wordt het wel erg warm! In het GOAL! Zomerboek lees je al 3 tips om toch lekker te kunnen voetballen als de zon schijnt. Met deze 4 voetbalspelletjes erbij, verveel jij je deze vakantie geen moment. Of je nu in het buitenland bent, of thuis de velden en pleintjes opzoekt.

Voetbalspelletjes:

Nodig:

  1. Voetbal
  2. Waterpistolen of waterballonnen

1 Fortnite voetbal: de waterpistool editie!

Verdeel de groep in 2 gelijke partijen. Kies je speelterrein: dat kan bij jou in de buurt zijn, op de camping, of op een veldje bij het hotel. Maak dan op dit terrein 2 doeltjes, ver uit elkaar. Hoe meer mensen er mee doen, hoe verder weg uit elkaar je de doeltjes moet maken. Eén team begint met de bal, het andere team mag al het waterspeelgoed onderling verdelen.

Waterpistool voetbal

Beeld: 123RF.nl

Als iedereen al zijn spullen heeft, loopt team 1 naar zijn eigen doel. Daar wachten ze 30 seconden.

Team 2 zoekt ondertussen strategische posities op de weg van de goal van team 1 naar hun eigen doeltje.

Als de halve minuut is afgelopen, begint team 1 met de bal rondpassen. Vervolgens probeert team 2 de speler met de bal te raken met hun waterpistool of -ballon. Als ze raakschieten, is de speler af. Lukt het team 1 om de bal in het doel van team 2 te krijgen voordat alle spelers af zijn?

Spelregels:

  • Alleen een speler die aan de bal is en dan wordt geraakt door een waterstraal of ballon, is af.
  • Team 2 moet minimaal op 3 meter afstand staan van de speler met de bal. Anders telt het niet wanneer je hem of haar raakt. Het moet wel een uitdaging zijn, hè 😉 .
  • De teams wisselen van rol als alle spelers af zijn, of als de bal van team 1 in het doel van team 2 ligt.
Beach voetbalspelletjes

Beeld: 123RF.nl

2 Hooghouden level 10

De zomervakantie is perfect om hooghouden te oefenen! Extra uitdaging: probeer dan de bal in de lucht te houden terwijl een vriend of vriendin jou natspuit met een waterpistool. Wie heeft er een ijzeren concentratie?

3. Waterpistool voetbal

Verdeel de groep in 2 partijen met een afwijkend kleur shirt. Of laat één partij met shirt aan spelen en de andere in hun zwemkleding. De helft van de spelers van elke partij krijgt een waterpistool. Onhandig als je zelf wil dribbelen, maar zeer bruikbaar wanneer je de tegenstander dwars wil zitten. Probeer de bal met de waterstraal van iemands voeten af te schieten, of leid een tegenstander af door hem zeiknat te spuiten!

Zomer strandvoetbal

Beeld: 123RF.nl

4. Strandvoetbal

Ben je op het strand, of bij een zwembad? Speel een gewoon potje voetbal tegen elkaar, maar ‘verdien’ een duik in het water door te scoren! Zorg wel dat je snel weer terug bent, want jouw team moet zolang je weg bent wel met één man minder voetballen.

 

GOAL! Zomerboek puzzels geheugenspel