Elke dag in een voetbalshirt naar school is natuurlijk tof, maar misschien vinden je ouders dat niet zo’n goed idee.Β Op 29 juni van dit jaar mag het vast: dan doet je hele klas het! Op die dag is het voor de 2e keer #voetbalshirtvrijdag. In GOAL! lees je daar binnenkort meer over. In 2017 deden er heel veel klassen mee. Daarom mocht GOAL! langs het Laurentius Ziekenhuis in Roermond, om een hele mooie cheque te overhandigen.

Geheugenopfrisser

Poster #voetbalshirtvrijdag 2017

Vorig jaar vroegen we je om op de laatste vrijdag van juni in je voetbalshirt naar school te gaan. Als je een selfie online postte, waarop je hele klas in voetbal- of sportshirt gekleed was, vroeg je aandacht voor het goede doel. En er waren ook toffe klassenprijzen te winnen. Bijvoorbeeld: een spellenpakket van Ravensburger, knutselpakketten van SES, een klassenuitje naar een wedstrijd van AZ en een klassenlunch van Lidl.

Het goede doel werd gekozen door onze ambassadeur: Nathan Rutjes. Hij koos voor VR-iendje. Zij maken hele speciale VR-brillen. Kinderen die in het ziekenhuis komen, kunnen zo’n bril opzetten en zien hoe het bij hun thuis gaat. Of bij hun voetbalteam of in hun klas. Door een speciale verbinding, kunnen ze zelfs vanuit hun ziekenhuisbed live praten met hun klasgenoten of op het voetbalveld!

Cheque

Meer dan 250 klassen deden mee. Via Twitter, Facebook en Instagram werd er flink gepost met de hashtag #voetbalshirtvrijdag. Daardoor werd er veel aandacht gevraagd voor het goede doel van Nathan. GOAL! ging daarom langs in Roermond om bij het Laurentius Ziekenhuis een cheque van €2100 aan te bieden. Daarvan worden de brillen betaald!

 

#Voetbalshirtvrijdag: editie 2018

Natuurlijk komt er ook een #voetbalshirtvrijdag 2018. Doe jij ook mee? Binnenkort vind je de actieposter in GOAL! en lees je ook welke Eredivisie-speler dit jaar het goede doel kiest. Je kunt 29 juni 2018 alvast in je agenda schrijven, want dan is het zover.

Tips van Anouk Hoogendijk!