Ajax is inmiddels gehuldigd, maar in Duitsland en Engeland stonden dit weekend nog een aantal hele belangrijke wedstrijden op het programma. Zo scoort Manchester City City 6 keer in de FA Cup finale en speelde ‘Robbery’ (Arjen Robben en Franck Ribéry) voor het laatst voor Bayern München. En oh ja, de voetbalopa Pizarro plakt er gewoon nog een jaartje aan vast. Genoeg te genieten dus!

City lust Watford rauw

Voor de laatste keer trekt Captain Kompany zijn blauwe City shirt aan als ‘The Citizens’ het opnemen in de finale van de FA Cup tegen Watford. De club van Daryl Janmaat moet in de 1e helft op voorsprong komen, maar dat lukt niet. David Silva maakt de 1-0, en daarna vallen de doelpunten als rijpe appelen, 6-0! Een zure dag dus voor ‘The Hornets’, maar voor Pep Guardiola en zijn mannen is de 3e prijs van dit seizoen in de pocket! Check de video en geniet mee van Kevin en Raheems voetbalshow.

Het sprookje van Robbery

Op zaterdagmiddag trappen alle Bundesliga-teams tegelijk af voor de laatste speelronde, wie wordt er kampioen? Bayern München! En hoe… Even lijkt het nog spannend te worden als Frankfurt de gelijkmaker binnen tikt en Dortmund voorkomt, maar dan komen de 2 voetballegendes Robben en Ribery nog één keer in actie voor ‘Die Bayern’ in de Bundesliga. In de 72e minuut speelt de Franse linksbuiten 2 spelers uit en scoort met een stiftje, en natuurlijk pikt onze Arjen ook nog een goal mee! Bayern is weer kampioen, en dat wordt gevierd met heel veel bier, arme trainer…

Voetbalopa Pizarro

Claudio Pizarro is de 40 jaar oude spits van Werder Bremen. Iedereen dacht dat hij er na dit seizoen mee zou stoppen, maar de teamgenoot van Davy Klaassen moet er niet aan denken! In 1999 maakt de Peruviaanse doelpuntenmachine zijn debuut in de Bundesliga en 20 jaar later kunnen we nog steeds van hem genieten, wat een goals en wat een baas!

Van de Beek ziet Bergwijn graag komen

Ajax heeft interesse getoond in Steven Bergwijn. De aanvaller van PSV speelde in de jeugd al bij de Amsterdammers, en is nog steeds beste vrienden met Donny van de Beek. Als het aan Donny ligt is Steven van harte welkom, vinden jullie dat Bergwijn naar Ajax moet gaan? Laat het ons weten!

Doe de einde seizoensquiz!