Deze keer even geen genieten op maandag,ย maar een treuren op maandag. Je raadt vast wel waarom. Oranje was dichtbij, maar Amerika bleek net iets te sterk. Ook bij Ziyech vloeien er tranen na de uitschakeling in de Afrika Cup. Vandaag niet alleen maar drama trouwens, het sprookje van Madagaskar zorgt bij ons voor blijdschap!

Net niet de beste

Heel Nederland zit voor de buis. Eindelijk is het tijd voor de WK-finale. Vanaf het begin is het duidelijk; Amerika is beter en Nederland loert op de counter. Tot de 61e minuut. Van der Gragt maakt een overtreding en de Amerikanen krijgen een penalty, 1-0. Martens en Miedema proberen het nog wel, maar 8 minuten later valt al de 2-0. Dan is het klaar. Het is natuurlijk helemaal niet leuk om zo’n grote wedstrijd te verliezen. Toch zullen ze trots zijn. We hebben we genoten van de strijd, het plezier, de goals en de keeper van deze topploeg!

Tranen Ziyech en Salah

De eerste 6 kwartfinalisten van de Afrika Cup zijn bekend.Wat opvalt is dat Egypte en Marokko daar niet bij zitten. Mohamed Salah neemt het met zijn land op tegen Zuid-Afrika. In de 85e minuut maken de teamgenoten van Lars Veldwijk het enige doelpunt van de wedstrijd. Ook voor Marokko is het klaar. Tegen Benin worden Ziyech en Mazraoui na strafschoppen uitgeschakeld. In de allerlaatste minuut van de normale speeltijd krijgt Hakim nog een hele grote kans om de ‘Leeuwen van de Atlas’ een ronde verder te schieten, maar dat lukt niet.

https://twitter.com/MaghribFoot/status/1147202106685833216

 

Troost op maandag

Gelukkig niet alleen maar drama op deze maandagochtend. Dit is wel een heel bijzonder verhaal. De voetballers van Madagaskar doen voor de allereerste keer mee aan de Afrika Cup, en zorgen meteen voor een superstunt. Het was al speciaal dat ze de groepsfase doorkwamen, en nu halen ze ook nog eens de kwartfinale. Check de hieronder de hoogtepunten, en let vooral even op de 1-0!

Dani de prijzenkoning

Dani Alves is inmiddels 36 jaar, maar daar is niks van te merken! Als een beest dendert hij over de rechterflank. Mannetje uitspelen, een-tweetje hier en perfecte tackle daar. Met Braziliรซ wint hij eindelijk weer eens de Copa America, en daarmee voegt hij de 40e(!) prijs toe aan zijn prijzenkast. Wat een klasse.

Quiz Virgil van Dijk Liverpool